Advies nodig? Vraag een gratis adviesgesprek aan om je vruchtbaarheid te optimaliseren.

Samen bereiken we meer

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, kun je er heel onzeker door worden. Op internet lees je de meest uiteenlopende dingen als het gaat om je vruchtbaarheid verbeteren. Wat is nou waar? En moet je echt alles proberen? Is stress echt zo slecht voor je vruchtbaarheid? En moet je je hele voeding op de schop gooien? Zijn er dingen die beter voor je werken dan andere dingen?

Wij bieden je de mogelijkheid om kosteloos en helemaal vrijblijvend met ons te praten over jouw situatie. Met verschillende tips en adviezen helpen we je weer op weg. We zorgen dat je weer een stapje verder komt in jullie traject

Wil je ook advies over jouw vruchtbaarheid? Vul dan het formulier in en vraag jouw persoonlijke adviesgesprek aan.

15 + 3 =

Twijfel je nog of een adviesgesprek iets voor je is?

Twijfel je of fysiotherapie wel iets voor je is om je vruchtbaarheid te vergroten?

Je hebt er waarschijnlijk nog niet vaak van gehoord en je wilt graag weten wat een behandeling je oplevert. Je zou willen weten of het je een stapje verder kan helpen op weg naar die positieve test.

Het hele traject maakt je onzeker.

Als je maar zou weten dat je over 6 maanden zeker zwanger zou zijn. Je weet dat niemand dat kan beloven, maar de opmerkingen ‘probeer het nog maar een tijdje’ of ‘je hebt gewoon pech’ staan je tegen en maken je onzeker.

Weet je niet zeker of je verklevingen hebt en of er een oplossing voor is?

De artsen zeggen er vaak niets over of er wordt gezegd dat er niets aan te doen is. Je twijfelt of je toch last hebt van verklevingen of je vraagt je af of de verklevingen toch op te lossen zijn.

Wat zeggen al die waardes bij de onderzoeken die gedaan zijn?

Je kunt soms niet goed inschatten of een bepaalde waarde in een onderzoek echt zo goed of slecht is als dat de artsen aangeven. Je zou er graag zelf wat meer inzicht in willen hebben.

Hoe werkt zo’n adviesgesprek dan?

 

Stap 1: Aanmelding

  • Als je het formulier hebt ingevuld ontvangen wij een mailtje.
  • Binnen 48u na je aanmelding nemen wij contact met je op voor het inplannen van het adviesgesprek.
  • We hebben ook mogelijkheden voor een belafspraak in de avond of het weekend (maar dat zijn vaak wel de meest populaire momenten, dus snel volgeboekt).
  • Voor het adviesgesprek kun je het beste 15-20 minuten reseveren in je agenda.
  • Op het geplande moment zullen wij je bellen.

 

Stap 2: Het gesprek

Tijdens het gesprek stellen we een aantal vragen over jouw situatie, zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe lang proberen jullie al zwanger te worden?
  • Zijn jullie al in het ziekenhuis geweest?
  • Hebben er al onderzoeken plaats gevonden? En zo ja, wat kwam daar uit?
  • Heb je buikklachten of menstruatieklachten?
  • Heb je operaties gehad?
  • En nog een aantal vragen die we stellen naar aanleiding van jouw antwoorden.

Door deze vragen krijgen wij een goed beeld van jullie situatie en kunnen we ons advies daar op aanpassen.

 

Stap 3: Het advies

  • Indien nodig kunnen we je tips geven over vragen die je kunt stellen aan je behandelend arts.
  • We geven niet alleen adviezen voor de vrouw, maar ook voor de man. Want zwanger worden doe per slot van rekening samen.
  • Door alle vragen die we gesteld hebben kunnen we een goede inschatting maken van welke factoren een rol spelen bij jouw vruchtbaarheid (of die van je partner). Als je het fijn vindt, kunnen we daar gerichte tips over meegeven. Die tips kunnen gaan over verklevingen, voeding, leefstijl, supplementen en eventuele andere therapieën die je ver op weg kunnen helpen.
  • Als we denken dat je verklevingen hebt én dat ze een rol kunnen spelen bij jouw vruchtbaarheid, zullen we uitleggen wat we precies doen en hoe het je kan helpen. Je bent niet verplicht om onder behandeling te komen.

“Er wordt goed geluisterd, ze hebben een eigen visie en zijn flexibel in het bedenken van oplossingen”.

Sandra, 45 jaar

“Er was veel ruimte voor mijn verhaal en gevoelens hierbij. Dit werd serieus genomen. De behandeling was professioneel en doeltreffend”.

Anoniem (via zorgkaart Nederland)

“Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening van fertiliteitszone. Het meedenken, adviezen geven, bereikbaar zijn en keer op keer het resultaat/verschil merken doet goed. Zowel Richard als Debbie zijn zeer kundig en weten waar zij het over hebben. Ik beveel hen van harte aan”.

Anoniem (via zorgkaart Nederland)

De meest gestelde vragen:

Zit er een addertje onder het gras als ik een gesprek aanvraag?

Nee, we rekenen echt geen kosten en het is echt vrijblijvend. Je bent niet verplicht om behandelingen te ondergaan als je een gesprek met ons hebt gehad. Als we denken dat je daarmee geholpen kunt worden, zullen we het wel adviseren.

Kan een adviesgesprek op korte termijn ingepland worden?

Ja, meestal lukt dit wel, maar dat is ook afhankelijk van hoe flexibel dat jouw agenda is. We hebben wel maar plaats voor 5 adviesgesprekken per week en als al die plekken vergeven zijn, moeten we helaas doorplannen naar een andere week.

Mogen we samen bij het gesprek aanwezig zijn?

Ja, natuurlijk! Dat vinden we zelfs fijner, want samen hoor je meer en kun je meer vragen stellen. Het kan ook gewoon makkelijk omdat het toch telefonisch is (of met beeldbellen). 

Hoe lang duurt een adviesgesprek?

Ongeveer 15-20 minuten

We zijn nog niet zo lang bezig, kunnen we dan toch een adviesgesprek aanvragen?

Jazeker! Dat je nog niet zo lang bezig bent wil nog niet zeggen dat je geen hulp kunt gebruiken. Het maakt voor ons dus ook niet uit of je al wel of nog niet in het ziekenhuis bent geweest voor verdere onderzoeken.

Als je vragen of twijfels hebt over je vruchtbaarheid of zwanger worden, dan kunnen we je altijd verder helpen.

Als ik bij jullie onder behandeling kom, ben ik dan meteen verplicht om 7 keer te komen?

Nee, je mag ook eerst een intake inplannen om te kijken wat je er van vindt. Wij zien namelijk dagelijks dat eigenlijk iedereen na 1 intake/behandeling weet of het bij ze past of niet.

Mocht je wel besluiten dat het bij je past, dan raden we wel 7 keer aan omdat we daarbij de beste resultaten zien.

Is het gesprek altijd telefonisch?

We hebben gemerkt dat de meeste mensen een telefoontje het prettigst vinden, maar het kan ook altijd via beeldbellen als je dat prettiger vindt. Soms is het gewoon fijn om te zien wie je tegenover je hebt zitten. Maar die keuze laten we aan jou.

Kan het gesprek ook in de avond of in het weekend gepland worden?

Ja, dat kan zeker. Die plaatsen zijn wel beperkt en daarmee ook snel volgeboekt. Maar het is zeker een mogelijkheid.   

We proberen al heel lang om zwanger te worden, is een gesprek dan wel iets voor ons?

Een gesprek aan gaan kan altijd. Wij denken dat het 20 waardevolle minuten zullen zijn. Er zullen ongetwijfeld dingen zijn waar jullie nog niet van gehoord hebben of waar jullie in eerste instantie niet zo snel aan zullen denken als het gaat om het optimaliseren van je vruchtbaarheid.

Eigenlijk maakt het dus niet uit hoe lang (of kort) je probeert zwanger te worden, een adviesgesprek met één van ons kan je verder helpen.

We weten al veel over het optimaliseren van onze vruchtbaarheid en hebben al veel geprobeerd. Kan zo'n gesprek ons verder helpen?

Wij hebben gemerkt dat de meeste mensen, hoeveel ze ook al weten, toch altijd nog iets nieuws van ons kunnen leren. Omdat wij met een fysiotherapeuten-blik kijken, kijken we toch net even anders dan de meeste therapeuten. We horen gelukkig ook heel vaak terug dat mensen het logisch vinden wat we vertellen/adviseren.  

Wat is de reden dat jullie adviesgesprekken geven?

Daar hebben we meerdere redenen voor:

De allerbelangrijkste reden is dat we je een stapje verder willen helpen en goede adviezen mee willen geven.

Onze tweede reden is zodat je ons een beetje kunt leren kennen, dat we je (als het nuttig voor je is) beter uit kunnen leggen wat we en doen en waarom we dat doen.

Ons uitgangspunt is dat iedereen blij moet worden van wat we doen, dus zowel jij als wijzelf. Dus we doen ons best tijdens zo’n gesprek om je van de beste adviezen te voorzien. Wij worden alleen maar blij als we je echt kunnen helpen en dus verschil kunnen maken.

Worden behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Gedeeltelijk, als je een aanvullende verzekering hebt.

Wij hebben echter geen contracten met zorgverzekeraars. Dat houdt in dat je waarschijnlijk ongeveer 50-75% van een half uur vergoed krijgt. Wij werken echter met behandelingen van een uur, dus daar moet je wel rekening mee houden als je het hebt over vergoedingen.

Het beste kun je even je zorgverzekeraar bellen om te vragen wat je vergoed krijgt bij een reguliere fysiotherapie behandeling als de therapeut geen contracten heeft. Zij kunnen dan (als het goed is) vertellen welk bedrag je vergoed krijgt.

Wie zijn wij?

We kunnen ons voorstellen dat het fijn is om te weten wie je aan de telefoon krijgt als je met ons belt. Daarom willen we ons ook even voorstellen en je uitleggen waarom wij doen wat we doen.

Wij zijn Debbie en Richard, sinds meer dan 10 jaar fysiotherapeuten en sinds enkele jaren werken wij vooral met vrouwen of koppels die moeite hebben met zwanger worden of blijven.

Zelf hebben wij in 2014 ook problemen gehad met zwanger worden. Debbie had een onregelmatige cyclus, de ene keer was het 36 dagen, de andere keer 65. En Richard een verminderde zaadkwaliteit. Het maakte ons erg onzeker. We twijfelden aan het feit of het ooit wel goed zou komen. Maar niemand kon ons dat natuurlijk vertellen en daar kwam bij dat we ons in het ziekenhuis niet begrepen voelde.

In het ziekenhuis konden ze de reden van de onregelmatige cyclus niet vinden en na een 2e zaadonderzoek bleek dat het toch niet zo slecht gesteld was met het semen (maar klopte deze conclusie wel?).

Richard Cost en Debbie van der Heijden

Debbie werd aan de hormonen gezet en daar moest het mee goed komen. Dat daar voor Debbie extreem veel bijwerkingen aan vast gekleefd zaten werd eigenlijk weg gewuifd. We moesten elke keer op onze strepen gaan staan om iets voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld om over te stappen van hormoontabletten naar hormooninjecties. Dat vonden we wel enorm lastig want we wilden niet te boek staan als zeurende patiënten. En tsja, wat wisten wij nou eigenlijk?

Na een lange tijd zo aangemodderd te hebben en dat het toch telkens maar niet lukte vroegen we of Richard een 3e zaadonderzoek kon laten doen. Wij twijfelden namelijk nog steeds of het goed was. Dat mocht gelukkig. Daar kwam toen uit dat het toch niet goed was en het ziekenhuis adviseerde ons om IUI te gaan doen. Bij de 2e poging hadden we geluk en was het raak.

Achteraf hadden we het super fijn gevonden als er iemand ons mee gedacht of gekeken had, want wij hadden er op dat moment totaal geen verstand van en wisten niet waar we onze informatie vandaan moesten halen. Dat was dan ook de drijfveer om te gaan zoeken naar oplossingen.

Uiteindelijk heeft dat er toe geleid dat we nu staan waar we staan: met een eigen praktijk gericht op vruchtbaarheid, met als fijne bijwerking dat menstruatiepijn weg gaat of in ieder geval veel minder wordt. En dat vrouwen (en hun partners) zich gehoord en gesteund voelen.

Inmiddels kunnen wij ook zeggen dat wij de trotse ouders zijn van 2 kindjes. De eerste keer kregen we een zoon door IUI. Voor een 2e kindje wilden we eigenlijk niet naar het ziekenhuis en dus besloten we onze techniek op onszelf toe te passen + een paar kleine aanpassingen in onze voeding. Debbie kreeg een regelmatige cyclus en 8 maanden later mocht ze voor de 2e keer zwanger worden, maar dit keer op een natuurlijke manier. 9 maanden later werd onze dochter geboren.

Vraag hier jouw gratis adviesgesprek aan

8 + 7 =

06 – 24 16 16 93               info@fertiliteitszone.nl