Is jouw menstruatie het probleem waardoor je nog niet zwanger bent?

Bijna iedereen weet dat je een eisprong nodig hebt om zwanger te worden, maar heeft de kleur van je bloedverlies, de stolsels in het bloedverlies of het aanloopje naar je menstruatie invloed op je vruchtbaarheid? Wanneer is je cyclus goed om een zo optimaal mogelijke kans te hebben?

In ons gratis e-book “wat je menstruatie zegt over je vruchtbaarheid” geven we antwoord op deze vragen (en nog een aantal andere problemen die je kunt hebben met je menstruatie. Natuurlijk geven we dan ook tips om je menstruatie/cyclus te verbeteren.

Hiermee kom je te weten welke stappen je nog kunt zetten om ervoor te zorgen dat je een grotere kans hebt op een zwangerschap.

ebook menstruatie en vruchtbaarheid

Wat leer je in het e-book ‘wat je menstruatie zegt over je vruchtbaarheid’?

9

Wat een goede kleur voor je menstruatie is

9

Of het uitmaakt hoeveel dagen je bloedverlies duurt

9

Welke invloed pijn bij je ovulatie of menstruatie heeft op je kans om zwanger te worden

9

Of er stolsels en klontjes bij het bloedverlies mogen zitten

9

Welke invloed spotting heeft op het zwanger worden

9

Wat de invloed is van veel of juist weinig bloedverlies op je vruchtbaarheid

9

Hoe je je menstruatie en dus je vruchtbaarheid kunt verbeteren

Debbie van der Heijden Fertiliteitszone
Behandeling Richard

Wie hebben dit e-book geschreven? 

Aangenaam! Wij zijn Richard en Debbie. Sinds 2009 en 2011 zijn wij fysiotherapeuten en sinds 2018 werken wij voornamelijk met vrouwen die moeite hebben met zwanger worden of blijven.  

Wij hadden zelf ook problemen met zwanger worden. Debbie had een onregelmatige cyclus en ook bij Richard werden problemen gevonden. Uiteindelijk werd Debbie zwanger met behulp van IUI, maar daar namen we geen genoegen mee. We vonden dat er een reden moest zijn voor de onregelmatige cyclus van Debbie, ondanks dat het ziekenhuis niets kon vinden. Daardoor kwamen we in aanraking met de Mercier therapie

Dat beschreef exact waar wij voor staan: organen moeten kunnen bewegen om goed te functioneren. 

Vanaf dat moment hebben we diverse cursussen gevolgd om ervoor te zorgen dat we exact weten hoe we ervoor kunnen zorgen dat je organen weer beter kunnen bewegen en dus beter kunnen gaan functioneren. En dus ook om ervoor te zorgen dat je eierstokken beter hormonen aan kunnen maken en je baarmoeder beter kan bewegen om de innesteling beter te laten verlopen. Hierdoor verbetert je baarmoederslijmvlies en de eicelkwaliteit. 

Het heeft er bij ons zelf voor gezorgd dat Debbie een regelmatige cyclus kreeg en voor de 2e keer zwanger mocht worden op natuurlijke wijze. En nu kunnen we ook andere vrouwen helpen. 

Ervaringen van anderen

Ik heb een aantal jaren geleden een keizersnede gehad en wij willen al jaren heel graag een 2e kindje. Dat lukt helaas ook al jaren niet zonder aanwijsbare reden. Ondertussen heb ik al heel veel dingen geprobeerd, o.a. voeding aanpassen/natuurlijke supplementen nemen, fertiliteitstrajecten gehad, maar tot nu toe zonder resultaat.

Ik twijfelde vooral of het wel echt zou gaan helpen voor mij. Eigenlijk dacht ik dat het bij mij niet zo erg zou zijn, omdat ik geen specfieke klachten had of echt last van dingen had. Nu denk ik: “had ik dit maar eerder geweten”.

J., 36 jaar

We waren al lang bezig maar omdat we tussendoor een miskraam hadden gehad werd in het ziekenhuis nog niets voor ons gedaan. De frustratie en angst dat het niet zou lukken maakten dat we voor andere hulp gingen kijken.

Het gaf weer hoop dat je niet machteloos hoeft af te wachten tot het lukt maar dat je er in ieder geval gevoelsmatig iets aan kunt doen. Wat ik zou willen zeggen is, probeer het gewoon. Het kan geen kwaad om bewust met je lichaam bezig te zijn en wie weet wat de positieve gevolgen zijn. Ik kreeg mentaal ook rust omdat ik in ieder geval iets aan het doen was. Daardoor had ik het gevoel dat ik niet machteloos zat te wachten tot de zwangerschap een keer kwam.

Inge