06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl
Home » Vruchtbaarheid » Hoe onze vruchtbaarheidsproblemen hebben geleid tot een oplossing voor andere mensen met vruchtbaarheidsproblemen
zwanger worden iui behandeling ivf icsi

Hoe onze vruchtbaarheidsproblemen hebben geleid tot een oplossing voor andere mensen met vruchtbaarheidsproblemen

door | 31 jul, 2018 | Vruchtbaarheid

Kinderwens, verminderde vruchtbaarheid en fysiotherapie

 

Eind juni hebben wij een cursus ‘ vruchtbaarheidsbehandelingen in de fysiotherapie’ gevolgd, maar eigenlijk start ons avontuur met onze eigen kinderwens. En ondanks dat wij het geluk hebben gehad, na een ziekenhuis traject, dat onze wens vervuld is, zijn wij voorlopig nog niet klaar met ons avontuur. Want wij gaan mensen helpen met hun vruchtbaarheidsavontuur en dit is onze nieuwste grote passie.

In dit blog willen we jullie meenemen naar ons verhaal over onze kinderwens en waar wij tegenaan liepen. Ook willen we je vast een voorproefje geven over wat er bij ons, bij Fysiozone, mogelijk zal zijn vanaf juli 2018 omtrent het verbeteren/vergroten van je vruchtbaarheid.

Maar eerst ons verhaal, dan vertellen we je daarna wat wij denken voor je te kunnen betekenen.
Richard en ik (Debbie) hebben elkaar leren kennen in november 2011 en het klikte meteen. We zijn allebei fysiotherapeut en we hebben ongeveer dezelfde interesses zowel binnen als buiten de fysiotherapie. Al snel gingen wij samenwonen. In 2014 verhuisden wij van een appartement met 1 slaapkamer naar een woonhuis en vanaf dat moment begon de wens naar een kindje te groeien. We besloten het een kans te geven. Vrij vroeg bleek dat het niet vanzelf zou gaan en dat de oorzaak van het probleem van 2 kanten kwam. Er was zowel bij mij, als bij Richard een probleem met de vruchtbaarheid.

 

De moeilijkheden waar wij tegenaan liepen tijdens het traject.

Er waren verschillende dingen die wij erg moeilijk vonden tijdens ons traject in de vruchtbaarheid.

Iedereen om ons heen leek zomaar zwanger te worden.

Dat gebeurde vaak ook nog eens bij een van de eerste pogingen en daar werd vol lof over gesproken. Ook kwamen daar dan opmerkingen bij als ‘pas maar op, als je stopt met de pil, dan zul je zien dat je zomaar zwanger bent’. Zeker als mensen niet wisten van ons traject. Als mensen wel wisten van ons traject, dan durfden ze geen leuke dingen over hun kinderen meer met ons te delen.
Wij vonden de keuze om het wel of niet te vertellen daarom ook een erg moeilijke, want veel mensen weten niet hoe ze moeten reageren.

Maand in, maand uit was er de onzekerheid.

Als er een eitje gevonden werd, was er weer enorme hoop en nadat deze gesprongen was dan was er de onzekerheid. Elk gevoel, elk pijntje lag op een weegschaal. De hoop groeide in de 2 weken daarna en die werd weer hard onderuit gemaaid als ik weer ongesteld was geworden. Het verdriet en de vermoeidheid werd iedere maand groter. En iedere maand werd ook de onzekerheid of dat het überhaupt ooit zou gaan lukken groter.

Altijd maar weer die afspraken in het ziekenhuis om te kijken of de hormoonbehandeling aansloeg en er eitjes groeiden.

Dit was de praktische kant van het verhaal.  Die afspraken waren afhankelijk van de lengte van de cyclus en omdat die niet te voorspellen was, waren de afspraken ook totaal niet te voorspellen. Als fysiotherapeut erg lastig omdat je dan iedere keer alle mensen die in je agenda staan moet verplaatsen. Het was altijd een gedoe en geregel om de ziekenhuisafspraken in te plannen. Gelukkig hebben we een vriendelijke werkgever die met ons meeleefde en van wie ik de afspraken altijd mocht maken (als ik zelf maar regelde dat het in mijn werkagenda goed kwam).

Wij wilden zelf ook iets doen om de kansen te vergroten, maar we wisten niet wat.

Naast het feit dat (op een gegeven moment) IUI geadviseerd werd in combinatie met hormoonbehandelingen, kregen wij geen verdere informatie over de mogelijke oorzaak. En daarmee natuurlijk ook niet over wat we er zelf aan konden doen. Wij waren onverklaarbaar verminderd vruchtbaar. Dit was het moment waarop wij begonnen met onze zoektocht naar mogelijke vruchtbaarheidsbehandelingen binnen de fysiotherapie.

Wij misten opties.

We hebben veel op internet opgezocht, veel gelezen over mogelijke oorzaken en oplossingen. Er zijn honderden, zo niet duizenden, verschillende opties voor wat betreft oplossingen. Maar ze vallen bijna allemaal binnen de alternatieve geneeswijzen.
Nu zouden wij geen fysiotherapeuten zijn als wij niet hielden van wetenschappelijk bewezen effecten en van een wat meer westerse insteek. Waarmee wij absoluut niet willen zeggen dat de alternatieve geneeswijzen niet goed zijn, want uiteindelijk heeft bij ons de mesologie ongetwijfeld geholpen bij het zwanger worden. Maar wij misten de opties binnen de fysiotherapie heel erg.

Ons geluk

Het feit dat het probleem van 2 kanten kwam, maakte dat wij versneld door het ziekenhuistraject wandelden en dat wij het geluk hadden dat we relatief snel in een IUI-traject terecht kwamen. Na een HSG (onderzoek naar de doorgankelijkheid van de eileiders) in combinatie met een goede IUI poging, was ik zwanger en in maart 2017 zijn wij gelukkige ouders geworden van Jurre.
Toch zijn we door gegaan met onze zoektocht. Vanaf de eerste dag dat ik zwanger was, wilden we graag andere mensen helpen bij het vinden van dit geluk.

Jurre

Geen vruchtbaarheidsbehandelingen in de fysiotherapie in Nederland

Wij hebben heel veel gezocht op fysiotherapie en vruchtbaarheid, maar hebben het niet gevonden in Nederland. Na lang zoeken zijn wij in mei 2017 erachter gekomen dat deze combinatie wel bestaat en in juni 2018 hebben wij de mogelijkheid gevonden om de cursus te volgen in het buitenland.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Je vraagt je misschien af wat we dan precies kunnen doen. Dat gaan we je nu vertellen.
Het idee van een behandeling is dat je voortplantingsorganen, net als andere spieren in het lichaam, vast kunnen zitten. De reden hiervan kan zijn dat er verkleefd bindweefsel aanwezig is rondom je baarmoeder en eierstokken of dat er een onbalans is in je zenuwstelsel, bloedsomloop, gewrichten of omliggende spieren. Lees meer in ons andere blog.

De oorzaak hiervan kan zijn:

– een trauma (door een val of verkeersongeluk)
– stress
– problemen met de houding
– littekenweefsel na (virale, bacteriele of schimmel) infectie of operatie van de buik
– geblokkeerde wervelkolom of bekken.
Een combinatie van deze factoren is ook mogelijk.

Wij gaan dit aanbieden in de vorm van een 6 weken programma waarin met de vrouw behandelt wordt. Voor zowel de man als de vrouw komen er vele handreikingen en oefeningen aan bod waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om je vruchtbaarheid te verbeteren. Elke behandeling zal een uur duren.

Wat we precies doen hangt samen met wat er precies aan de hand is, maar het resultaat is in ieder geval het volgende:
– blokkades worden opgelost in je wervelkolom en je SI-gewricht
– spierspanning wordt verminderd in spieren die invloed hebben op je baarmoeder en eierstokken.
– je bloedsomloop wordt geoptimaliseerd en zo ook de afvoer van afvalstoffen.
– We verbeteren de ruimte rondom je baarmoeder en eierstokken zodat het beter kan bewegen
Hierdoor zijn je voortplantingsorganen in optimale conditie voor het ontvangen van een vrucht en dus een zwangerschap.
Niet alleen neemt de kans op een zwangerschap toe (met 40-80%), maar ook de kans om de zwangerschap volledig uit te dragen.

Voor wie is het geschikt?

– Iedereen die zwanger wil worden. Stellen die daar al lang mee bezig zijn, maar ook partners die er nog maar net mee gestart zijn
– Vrouwen met bijvoorbeeld PCOS, endometriose, verklevingen in de eileiders, onverklaarbare verminderde vruchtbaarheid, cyclusproblemen
– Als jullie in een IUI, IVF of ICSI traject zitten
– Vrouwen met herhaalde miskramen
– Koppels die problemen hebben met zwanger worden voor een 2e kindje (of 3e, 4e, etc)
Vrouwen na keizersnede of andere buikoperatie
Mannen met verminderde vruchtbaarheid

Neem contact met ons op voor meer informatie door op de onderstaande knop te klikken of voor het maken van een afspraak.

 

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Ontvang Tips in je mailbox

Over ons

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Vaak is het zo dat deze problemen ontstaan door verklevingen, littekenweefsel en/of bewegingsbeperkingen van gewrichten. Ook hormonale onbalans kan een grote rol spelen.
Wij maken gebruik van onder andere diepe massages om jouw problemen om te lossen.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin