06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

Fysiotherapie om gezond en natuurlijk zwanger te worden.

Misschien ben je al een tijdje bezig met zwanger worden, wil het nog niet zo lukken en ben je op zoek naar manieren waarop je zelf invloed uit kunt oefenen op je kansen? Of misschien ben je nog niet (zo lang) bezig, maar wil je er juist voor zorgen dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap zodat je jullie kindje vanaf dag 1 de beste kansen meegeeft? Wat je reden ook is om op onze website te kijken, op deze pagina vind je informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen met Mercier therapie in combinatie met fysiotherapie om gezond en natuurlijk zwanger te worden.
In ons blog kun je meer concrete tips vinden over wat je het beste kunt doen om gezond en natuurlijk zwanger te worden.

Waarom voorbereiden?

Wij zien zwanger worden als het lopen van een marathon. Als je er voor kiest om de marathon te gaan lopen zonder dat je goed getraind bent, dan is het heel waarschijnlijk dat je de eindstreep niet gaat halen of dat je blessures oploopt (of allebei). Dit geldt ook voor zwanger worden. Als je goed voorbereid op pad gaat om gezond en natuurlijk zwanger te worden, dan heb je minder kans op complicaties tijdens de zwangerschap, minder kans op een miskraam en meer kans op een gezond kindje (omdat de eicel en zaadcel kwaliteit beter is). Dat is wel de moeite waard, toch?

Gezond en natuurlijk zwanger worden

Wil jij ook gezond en natuurlijk zwanger worden?

Gezond en natuurlijk zwanger te worden

Wat kun je doen om gezond en natuurlijk zwanger te worden?

Allereerst kun je de volgende dingen doen die op veel plaatsen al geadviseerd worden: – stoppen met roken – geen alcohol drinken – niet meer dan 2 koppen koffie of thee met cafeine drinken op een dag – gezond eten (veel groentes, weinig suikers). – foliumzuur slikken – eventueel extra vitamines slikken. Daarnaast adviseren wij om voor de volgende punten te zorgen: – een soepele buik, bekken en rug. – zo min mogelijk stress

Hoe kan Mercier therapie in combinatie met fysiotherapie helpen?

Veel vrouwen weten niet dat ze minder soepel zijn in hun buik, bekken of rug. Het geeft geen klachten, waarom zou het dan verkleefd zijn? Misschien heb je wel klachten en heb je het al eens los laten maken bij een fysiotherapeut of osteopaat, dan zal het wel goed zijn, toch? Of je bent vaak in beweging of je sport, dus dan zal het wel meevallen. Helaas zijn er toch vaak verklevingen aanwezig. Soms kan je buik, bekken of rug toch nog verklevingen hebben ondanks dat je genoeg beweegt of al bij een therapeut bent geweest. De Mercier therapie, gecombineerd met fysiotherapie kan dit soepel maken zodat je baarmoeder klaar is voor een zwangerschap. Daarnaast zijn er verschillende oefeningen die goed kunnen helpen bij het soepel maken.

Gezond en natuurlijk zwanger worden
Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen met betrekking tot jouw zwangerschapswens? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kort samengevat:

Met diepe massages rondom buik, bekken en rug zorgen we ervoor dat je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel worden. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de organen verbeterd en dat de organen weer kunnen bewegen zoals het hoort. Met oefeningen en andere tips en adviezen die je van ons krijgt, kun je die soepelheid vervolgens in stand houden. Als de organen beter gaan functioneren… … is er een betere hormoonbalans doordat de eierstokken weer kunnen bewegen. … is er een grotere kans op een succesvolle innesteling van een bevruchte eicel, omdat de baarmoeder ruimte heeft voor beweging. … ontstaat er een (regelmatigere) ovulatie, door een combinatie van de eerste 2 punten. … kan de eicel beter door de eileider getransporteerd worden en dus makkelijker de zaadcellen tegen komen, doordat de eileider beweeglijker is geworden en weer kan samentrekken.