06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

Zwanger worden op een logische manier

Omdat je lichaam extra ondersteuning nodig heeft
Vertel me meer

90%
van de vrouwen voelt verandering na 1 behandeling

300+
vrouwen volgden dit traject

9+
gemiddeld cijfer cliënten

Van onzekerheid naar rust en vertrouwen.

Was er maar iemand die je kon vertellen dat je zwanger zal worden. het liefst ook wanneer, ook al duurt het nog lang. Dat zou zo veel onzekerheid schelen. Natuurlijk weet je ook wel dat dat zo niet werkt. Maar alleen wachten tot je een keer 6 gooit op die dobbelsteen voelt ook niet als de oplossing. 

Wat als je op een positieve manier met je vruchtbaarheid aan de slag gaat? Zodat je weer vertrouwen krijgt in je lichaam en ondertussen je kansen groter worden. 

Debbie van der Heijden Fertiliteitszone
onbegrepen verminderd vruchtbaar

Tijdens een traject gaan we samen aan de slag:

9

Maken we een persoonlijk plan zodat je weet hoe je de oorzaak van het probleem verder kunt onderzoeken.

9

werken we, met massages, aan de soepelheid van je buik (en de rest van je lichaam). Zodat er niet alleen figuurlijk, maar vooral letterlijk meer ruimte ontstaat voor een zwangerschap.

9

Kunnen we al je twijfels bespreken en krijg je antwoorden op al je vragen.

Artsen konden ons geen antwoorden geven. 

Als fysiotherapeuten dachten we veel te weten over het lichaam. Tot het moment dat zwanger worden niet vanzelf ging. Debbie had namelijk een cyclus van 56-65 dagen. Artsen konden on alleen niet vertellen wat de oorzaak daarvan was. Onverklaarbaar verminderd vruchtbaar was de stempel die we kregen. Op de vraag of de altijd aanwezige buikklachten onderdeel van het probleem waren kwam standaard een ‘nee’. We voelden ons machteloos en hadden last van het alles overheersende gevoel van onbegrip. 

Totdat we Mercier Therapy ontdekte. Een methode die een oplossing beschreef die in Nederland nog niet bekend was. Terwijl deze in landen als Denemarken heel gebruikelijk zijn. Eigenlijk was alles aan deze methode heel logisch, maar je moet het maar net weten. Zo overtroffen we onze eigen verwachtingen. naast zwangerschappen zorgde de methode namelijk ook voor een aantal andere onmisbare dingen: minder pijn, beter verloop van je cyclus en daardoor meer vertrouwen. Meer vertrouwen in je lichaam en meer vertrouwen in een goede afloop. 

Debbie van der Heijden en Richard Cost

In juni 2020 ben ik voor het eerst naar Fertiliteitszone geweest. Via internet had ik de praktijk gevonden. Zwanger worden lukte al jaren niet en we zaten hiervoor in een medisch traject. Ik ben bekend met endometriose en heb daardoor altijd veel buikpijn en rugpijn tijdens mijn menstruaties. Ook heb ik eerder operaties in mijn buik gehad. Ik had mijn intake met Debbie. Debbie is heel deskundig en je voelt je er meteen thuis. Na 1 behandeling bleek ik zwanger te zijn en zijn we gestopt. Helaas is dit een miskraam geworden. In september ben ik weer teruggegaan om de behandelingen weer op te starten. Debbie heeft in mijn buik alles los gemaakt, daarna heeft ze ook mijn rug, schouders en nek meegenomen. Dit voelt zoveel beter dan voor die tijd. Tijdens mijn menstruaties had ik altijd veel buikpijn en rugpijn. Na de behandelingen heb ik dit niet meer gehad. Ik ben er heel erg blij mee. Als het nog eens nodig is, ga ik zeker terug! Ik moet er een stukje voor rijden, maar dat heb ik er graag voor over. 

- Anoniem

via zorgkaart Nederland

Nadat onderzoeken in het ziekenhuis geen oorzaak gaven van het uitblijven van een zwangerschap ben ik bij Fertiliteitszone terecht gekomen. Ik heb in het verleden een flinke buikoperatie gehad waardoor veel verklevingen in de buik zijn ontstaan. Debbie heeft tijdens de behnadelingen de focus gelegd om de verklevingen met name rond m’n baarmoeder en eierstokken te verhelpen. Tijdens de behandelingen gaf ze daarnaast ook nog diverse tips voor voeding e. d. en bood ze een luisterend oor. Na 6 behandelingen hebben we het traject stop moeten zetten: ik bleek namelijk zwanger!

- Anoniem

via zorgkaart Nederland

In 7 weken hernieuwde hoop op een goede afloop.

Alles wat we doen is gericht op persoonlijke aandacht. Doordat we elke keer een uur de tijd hebben kunnen we alles bespreken wat jij belangrijk vindt.

Daardoor heb je na de laatste behandeling niet alleen het gevoel dat je lichaam weer klopt. Je weet ook welke vragen je bij welke arts of therapeut neer moet leggen om nog meer duidelijkheid te krijgen. Je weet wanneer je wel en niet met je vuist op tafel moet slaan of wanneer je op zoek moet naar een second opinion. Alles is duidelijk en logisch.

Daarom is dit zo waardevol voor jezelf en je partner. Je merkt de verandering direct:

 

  • Je voelt je fysiek beter en fitter. Dat heeft natuurlijk een positieve invloed op je mentale welzijn. Alles voelt meer in balans (en dat merkt je partner ook). 
  • Je begrijpt de onderzoeken die gedaan zijn beter en je weet welke nog nodig zijn. Je kunt met gerichte vragen terecht bij de juiste persoon.
  • Je hebt praktische tips gekregen waarmee je direct aan de slag kunt, samen met je partner.
vruchtbaarheidsfysiotherapie
behandelkamer fertiliteitszone

1-op-1 persoonlijke behandelingen.

Je komt naar ons toe op een afgesproken tijd, zodat we 60 minuten lang alle aandacht voor je hebben. Tijdens de eerste behandeling bespreken we waar jullie nu staan met betrekking tot jullie kinderwens en waar de knelpunten zitten in jouw lichaam. Oftewel, we stellen veel vragen.

Daarna vragen we je om je schoenen uit te doen en op je rug op onze behandelbank te gaan liggen. Je mag al je kleding aanhouden, maar vinden het wel fijn als we een blote buik kunnen masseren. Vervolgens gaan we je buik controleren op de knelpunten die we eerder besproken hebben. Dat doen we door middel van masseren en drukken op je buik. Daarbij willen we natuurlijk ook weten wat jij ervaart.

Wij voelen waar het probleem zit, maar we vinden het ongelooflijk belangrijk dat jij dat ook voelt en dat je begrijpt wat er aan de hand is. Daarom leggen we alles aan je uit. Zodra het voor jou ook duidelijk en logisch is, gaan we direct aan de slag met behandelen, zodat je direct kunt voelen of onze behandelingen het verschil maken voor jou.

Gaan we aan de slag?

Als je een afspraak hebt ingepland via onze online agenda, krijg je direct een bevestigingsmail in je mailbox. Check ook altijd even je spam als je hem niet direct ziet. Vervolgens verwachten wij je op het afgesproken moment bij onze praktijk.

Als je bij onze praktijk arriveert is de deur gewoon open. Je kunt je melden bij de receptie. Zij zullen je vervolgens verwijzen naar de 2e verdieping. Daar kun je nog even naar het toilet of een kopje thee/koffie pakken terwijl je wacht totdat we je komen halen.

Heb je in de tussentijd nog iets van ons nodig of heb je nog vragen? Dan kun je ons altijd bellen of Whatsappen.

verklevingen en vruchtbaarheidsproblemen

Ik kwam bij Richard vanwege onze onvervulde kinderwens. De behandelingen vond ik heel prettig. De eerste drie weken waren pittig, ik voelde me wat beurs na de behandeling, maar daarna begon ik echt te merken dat er meer ruimte ontstond in mijn lichaam! En nu het klaar is, mis ik het zelfs! 

Richard stelde mij goed op mijn gemak en als er wat tijd over was behandelde hij ook andere stressplekken in het lichaam. Hier heb ik heel veel baat bij gehad en ik voelde me opbloeien, kreeg weer vertrouwen in het lichaam.

- Shamelie, 33 jaar

Moeder van haar eerste kindje

We waren al geruime tijd bezig om zwanger te worden van een tweede. Dat lukte niet en de menstruatiecyclus werd ook langer dan voorheen. We waren al lang bezig maar omdat we tussendoor een miskraam hadden gehad werd in het ziekenhuis nog niets voor ons gedaan. De frustratie en angst dat het niet zou lukken maakten dat we voor andere hulp gingen kijken.

Ik merkte tijdens de behandelingen dat er veel gebeurde in mijn lichaam. Op het einde van de behandeling voelde het in mijn lijf weer meer ‘kloppend’ en had ik weer een normale cyclus en was de menstruatie minder heftig. Korte tijd later was ik zwanger van ons 2e kindje.

- Inge, 33 jaar

Inmiddels moeder van 2 kindjes

Veelgestelde vragen

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Jazeker! Onze behandelingen vallen onder fysiotherapie, maar wij hebben geen contracten met de zorgverzekeraar. Dat betekent dat je een gedeelte van de behandeling vergoed krijgt als je aanvullend verzekerd bent.

Hoe hoog deze vergoeding is, is afhankelijk van je zorgverzekering. Om te weten wat je exact vergoed krijgt kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar. Vraag dan wat je vergoed krijgt per behandeling bij een fysiotherapeut die geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Door de jaren heen hebben we gezien dat we de beste resultaten boeken als we vrouwen ongeveer 7x zien. Het liefst wekelijks. Het is niet erg als er een keer een behandeling uit valt, maar als dat vaker gebeurd dan zien we vaak dat je meer behandelingen nodig hebt.

Natuurlijk zijn er ook mensen die minder behandelingen nodig hebben en mensen die meer behandelingen nodig hebben. We stemmen het altijd af op jouw persoonlijke situatie.

Hoe weet ik of deze behandelingen iets voor mij kunnen betekenen?

Wij zijn er voor alle vrouwen met een kinderwens die niet als vanzelf in vervulling gaat, maar de kans is groter dat we je kunnen helpen als je daarnaast nog andere klachten hebt. En die kunnen heel verschillend zijn.

We delen hieronder de lijst, maar die is verre van compleet. Dus als je andere klachten hebt die niet in het rijtje staan, stuur ons dan gerust een Whatsapp bericht of mailtje om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Als je één (of meerdere) van de volgende klachten hebt, is de kans groot dat je baat hebt bij de behandelingen:
o Obstipatie of dunne ontlasting/diarree
o Opgeblazen buik
o Menstruatiepijn (ook lichte pijn)
o Onregelmatige cyclus
o Operatie gehad in je buik (ook kijkoperaties vallen hieronder)
o Pijn bij ontlasting of bij vrijen
o Regelmatig misselijk bent of buikpijn hebt en artsen kunnen geen verklaring vinden
o Geen druk op je buik kunt verdragen (bijvoorbeeld van de broekrand, je partner of de kat die tegen je buik gaat liggen)
o Endometriose, PCOS, prikkelbaar darmsyndroom, regelmatig blaasontstekingen (hebt gehad), ziekte van Crohn of andere klachten in je buik.
o Rugklachten, vooral als ze al langer bestaan.
o Bekkenklachten/bekkenpijn (en oefeningen helpen niet voldoende).
o Nekklachten, vooral als ze al langer bestaan.
o Moeite met opstrekken/rechtop zitten of staan.

Maakt het uit wanneer ik start met de behandelingen/moet ik rekening houden met mijn cyclus?

Nee, meestal niet. Er zijn echter 3 uitzonderingen:

o Als je endometriose hebt behandelen we niet tijdens je menstruatie.
o Als je in een IVF of ICSI traject zit mogen we niet behandelen als je aan het stimuleren bent met hormonen. We lopen liever geen risico’s in verband met het gevaar op overstimulatie tijdens zo’n traject.
o We behandelen niet na een terugplaatsing.

In alle andere situaties maakt het niet uit wanneer je start. Dan gaat het er ook vooral om wat je zelf prettig vindt en wat haalbaar is in jouw en onze agenda om de afspraken zoveel mogelijk aaneensluitend te plannen. Dat geeft namelijk de beste resultaten.

Kan ik behandeld worden als ik in een IUI, IVF of ICSI traject zit?

Tijdens een IUI traject kunnen we gewoon behandelen. Er zijn geen momenten waarop het niet goed zou zijn.

Bij IVF of ICSI zijn er wel moment waarop we niet behandelen. Namelijk niet tijdens de stimulatie voor zoveel mogelijk eicellen (i.v.m. het risico op overstimulatie) of na een terugplaatsing.

Tussen de terugplaatsingen of tussen de verschillende IVF rondes mag het wel.

Zit je in een IVF of ICSI traject? Stuur ons dan gerust een Whatsapp bericht of mailtje om te vragen wat handig is in jouw situatie.

Waarom heb ik nog niet eerder van de combinatie vruchtbaarheid en fysiotherapie gehoord?

In Nederland is het (nog) niet zo bekend. In Amerika (waar de opleiding die we gevolgd hebben gegeven wordt) is het al veel groter en bekender. Zo ook in Denemarken.

Onze ervaring is dat Nederland wat dat betreft wat moeizamer opstart dan het buitenland. We zitten te veel vast aan protocollen, helaas. In het buitenland hebben ze natuurlijk ook protocollen, maar omarmen ze ook behandelingen die daar nog niet in staan.

Ik heb geen lichamelijke klachten. Kan ik dan toch een probleem hebben met de soepelheid van mijn buik die het zwanger worden in de weg staat?

Ja, jammer genoeg wel. Soms komen verklevingen heel langzaam in je lijf. Dat gaat dan bijna onopgemerkt waardoor je langzaam gewend bent geraakt aan de stugheid van je buik, rug of bekken. Je merkt dan niet meer dat het vast zit.

We horen ook heel vaak dat vrouwen denken dat hun klachten normaal zijn en dat iedereen dat zo voelt. Bijvoorbeeld menstruatiepijn (in lichte mate) of het niet kunnen verdragen van druk op de buik (zoals de arm van je partner die op je buik rust).

Tijdens een intake kunnen we vaststellen of je buik minder soepel is als dat we graag zouden zien. (je voelt het zelf ook gegarandeerd tijdens het onderzoek). Als we dat vervolgens los gaan maken gaat je lichaam ineens anders aanvoelen. Geleidelijk aan merk je dat je lichaam soepeler aan gaat voelen. Pas dan komt het besef hoe vast het eigenlijk zat.

 

Hoeveel vrouwen zijn er zwanger geworden na een traject bij jullie?

Inmiddels zijn we de tel kwijt, maar exacte aantallen uit onze praktijk kennen we ook niet. We horen gelukkig wel van heel veel vrouwen wanneer het gelukt is (dat is toch onze kers op de taart), maar zeker niet van iedereen. Of we horen het pas op een veel later moment.

Wetenschappelijk onderzoek laat echter wel zien dat 83% van de vrouwen na de behandelingen binnen een jaar zwanger is. Daarbij was er geen verschil tussen de groep vrouwen die nog niet in het ziekenhuis terecht waren gekomen en de vrouwen die al in een IVF of ICSI traject zaten.

Wat als ik geen resultaat merk na de eerste behandeling?

Zoals we eerder op de pagina schreven voelt 90% van de vrouwen direct verschil na de eerste behandeling. De overige 9% voelt het na de 2e of uiterlijk 3e behandeling.

Mocht jij toch bij die 1% van de vrouwen horen die totaal geen verschil voelt dan weet je dat vaak al na 1 behandeling, maar altijd binnen 2 of 3 behandelingen. Dan hoef je natuurlijk niet 7 keer te komen en kunnen we de behandelingen eerder stoppen.

Jullie praktijk zit wat ver weg, kan ik ook in de avond of het weekend komen?

Helaas werken we niet in het weekend. Maar we werken wel op donderdag avond.

De ervaring leert dat dat wel de eerste plekken in de agenda zijn die opgevuld worden. Mochten we op korte termijn geen plek beschikbaar hebben, stuur ons dan gerust een Whatsapp bericht of mailtje zodat we je kunnen bellen als we een uitvaller hebben.

Alles checken. 

Het verschil gaan we niet alleen maken door je buik los te maken. Het is een belangrijke factor, maar als zwanger worden niet lukt zijn er waarschijnlijk meerdere factoren die een rol spelen. Daarom kijken we graag mee naar de uitslagen van onderzoeken die al plaats hebben gevonden. Van jou én je partner.

Daarna kunnen we je dan met gerichte vragen of adviezen terug sturen naar je arts. Zodat je meer duidelijkheid krijgt, meer onderzoeken kunt laten uitvoeren en echt achter de oorzaak van het probleem kunt komen. Of in ieder geval heel veel dingen uit kunt sluiten.

Daarnaast krijg je ook tips mee met betrekking tot voeding, leefstijl en supplementen. Of we leggen je uit hoe je door de bomen het bos kunt blijven zien met al die tips. Dat doen we gewoon naast onze behandelingen omdat we het belangrijk vinden.

En natuurlijk kun je ons al je vragen stellen. Ook als ze vreemd en ongemakkelijk aanvoelen (want die vragen zijn er. We hebben ze zelf ook gehad). Of als je arts er niets mee kan of doet.

verminderd vruchtbaar door littekens

Het verschil voel je.

Tijdens het onderzoek en de eerste behandelingen ga je gegarandeerd het verschil voelen tussen dat deel van je lichaam wat soepel is en het andere deel wat minder soepel is. Je gaat ook voelen wanneer het soepeler (en dus beter) wordt.

Zoals we eerder beschreven ervaart 90% van de vrouwen direct verschil. We hebben waarschijnlijk meer behandelingen nodig om het helemaal goed te krijgen, maar het verschil moet er direct zijn.

Ga je aan de slag om je vruchtbaarheid te vergroten?

Aan de slag om je grootste droom werkelijkheid te laten worden. 

Introductie afspraak

De 1e stap om aan de slag te gaan met je vruchtbaarheid.

€90,-

R

Intake, onderzoek en behandeling fysiotherapie voor je vruchtbaarheid

R

Een soepelere buik met grotere kans op een zwangerschap

R

60 min

R

1 behandeling

De behandeling wordt gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Soepel zwanger worden

Het complete pakket om je vruchtbaarheid te optimaliseren.

€630,-

R

Behandelingen fysiotherapie, gericht op het verbeteren van je vruchtbaarheid.

R

Volledig soepele buik en daardoor een grotere kans om zwanger te worden

R

60 min per behandeling

R

7 behandelingen

De behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Ik kwam bij Debbie omdat ik erg last van mijn ongesteldheid had en het zwanger worden uit blijft.

Ik heb de behandelingen erg prettig ervaren. Ook zeer fijn om de verbeteringen (het losser worden van het bekken en buik gebied) zo snel te ervaren. En nu ik alweer ietsje verder ben ervaar ik ook de rustige ongesteldheid, eigenlijk zoals het zou moeten horen. Dat ik hier al tig jaren mee rond liep met die pijn! Ik ben zo blij dat ik deze behandelingen heb ondergaan en dat Debbie op mijn pad is gekomen!

Debbie werkt erg fijn, en is ook echt een fijne therapeut. Ze herkent dingen en alles is ook bespreekbaar. De drempel is dan ook makkelijk om te delen. Ze werkt ook zeer zorgvuldig en professioneel.

Jessica, 36 jaar

Het is nu oudejaarsavond 2020. Ik begon dit veel bewogen jaar met een goed voornemen: ik wilde graag mijn tweede kind krijgen. Mijn oudste dochter was al vijf jaar.

Na jaren van ‘natuurlijk’ proberen deden we in 2019 drie pogingen in het ziekenhuis met IUI. Toen dit geen resultaat gaf, besloten we om in te zetten op meer natuurlijke manieren om het lichaam te stimuleren. Naast acupunctuur en enkele supplementen begon ik in januari met behandelingen bij Fertiliteitszone.

In het begin waren de massages heftig, maar ik merkte al snel verbetering. In april bleek dat ik eindelijk zwanger was! Na een goede zwangerschap en met een vlotte bevalling is tien dagen geleden onze gezonde dochter geboren. Eindelijk hebben wij ons tweede kindje en onze eerste dochter heeft haar geliefde zusje.

Karen, 39 jaar

Ik heb een aantal jaren geleden een keizersnede gehad en nu willen wij al jaren heel graag een 2e kindje. Wat helaas niet lukt zonder aanwijsbare reden. Ik heb al heel veel dingen geprobeerd,zoals o.a. voeding aanpassen, supplementen nemen, fertiliteitstrajecten gehad, maar tot nu toe zonder resultaat.

De eerste keer was de behandeling op bepaalde plekken in mijn buik best wel gevoelig/pijnlijk, maar toen de behandeling klaar was voelde het echt heel apart. Een soort van verlichting. Eigenlijk niet uit te leggen. Je moet het echt zelf ervaren… Na een paar behandelingen voelde ik echt al zoveel verschil. Ik vond dat iedere keer best wel bijzonder en had het niet gedacht.

Wat me tot nu toe heeft opgeleverd is dat ik veel minder last heb van mijn onderrug  en ook geen stekerig gevoel meer rondom mijn eisprong. Mijn menstruatie is daarbij ook echt verbeterd & veel korter geworden en het begint nu ook anders dan voorheen. Het voelt heel anders. Ik dacht hiervoor dat het ook al goed was, maar het kan dus veel beter!

J., 36 jaar

Ben je nog wat sceptisch over de behandelingen?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of wij niet de zoveelste therapeuten zijn die iets beloven. Zelf waren we ook kritisch en sceptisch, al wilden we tegelijkertijd alles aangrijpen om onze kansen te vergroten. Daarom kun je een introductie afspraak bij ons inplannen omdat wij zeker weten dat je na 1 behandeling weet of het iets voor je is.

Dan zien we je in principe 1 keer en daarin gaan we je laten ervaren wat jouw knelpunt is in je lichaam. Na deze behandeling voel je het verschil en wéét je of deze behandelingen wel of niet bij je passen. Dan kun je voor jezelf eenvoudig een keuze maken of je het een kans wil geven om je vruchtbaarheid hiermee te verbeteren.

Klik op de knop hieronder om direct een introductie afspraak in te plannen. Kies dan voor de optie ‘eerste afspraak van 60 minuten’.

Praktijkinformatie:

Openingstijden: 
maandag – 8.30-18.00
dinsdag – 8.30-17.30
woensdag – 8.30-13.00
donderdag – 8.00-19.00
vrijdag – 8.30-17.30

Contact:
06 – 24 16 16 93
info@fertiliteitszone.nl

Bredaseweg 8
4844 CL Terheijden (bij Breda)