06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

Zwanger worden lukt niet altijd vanzelf, maar als je buik soepel is zijn je kansen absoluut groter. 

 

9

Is de teleurstelling elke maand dat je niet zwanger bent weer enorm?

Bij elke menstruatie word je meerdere dagen met je neus op de feiten gedrukt dat het wéér niet gelukt is. Heb je genoeg gehad van die emotionele achtbaan en de pijn?

9

Heb je het gevoel dat de tijd begint te dringen?

Tikt jouw biologische klok door, omdat je er ook niet jonger op wordt? Of zit je misschien in een van de laatste stappen in het ziekenhuis?

9

Is genieten moeilijk omdat jullie leven volledig in het teken van jullie kinderwens staat?

Ben je lichamelijk en geestelijk moe en uitgeput door het ziekenhuis traject dat jullie doorlopen en alle spanningen en emoties die daarbij komen kijken?

Kinderwens Debbie en Richard

Als je lichaam soepel is, is er ruimte voor een kindje.

Een paar jaar geleden stond ons leven volledig in het teken van onze wens om zwanger te worden. We durfden nauwelijks een vakantie te boeken. Wat als we net in die 2 weken de IUI zouden hebben? Elke maand opnieuw de teleurstelling in combinatie met de bijwerkingen van de hormonen begonnen langzaam hun tol te eisen. Alles in ons leven ging moeizamer dan voorheen.

In het ziekenhuis zeiden ze dat er niets was wat we zelf konden doen om onze kansen om zwanger te worden groter te maken. We vonden dat ontzettend frustrerend. En eigenlijk konden we het ons ook niet voorstellen.

Daarom zijn we zelf maar op zoek gegaan naar een oplossing en die vonden we! Gespecialiseerde fysiotherapie in combinatie met Mercier therapie bleek perfect bij ons te passen. Het beschrijft namelijk exact waar wij al jaren in geloven:

Als je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel zijn. Als ze dus de ruimte hebben om te bewegen, dan kunnen ze doen waar ze goed in zijn: een kindje verwelkomen.

“Met de Mercier therapie kunnen we doen waar we gelukkig van worden:
Vrouwen helpen als zwanger worden niet lukt oftewel een buik soepel maken zodat er ruimte is om zwanger te worden.”

Vruchtbaarheidsproblemen aanpakken met een plan op maat.

Het was geweldig dat we eindelijk een cursus vonden die onze visie deelde. In 2018 hebben we met veel plezier de opleiding tot Mercier therapeut afgerond, zodat we vruchtbaarheidsproblemen en menstruatiepijn kunnen behandelen. 

Ook zijn we ons verder gaan specialiseren in fysiotherapie voor buikklachten, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen met jouw specifieke vruchtbaarheidsproblemen en/of menstruatiepijn. 

Omdat we ons in 2013 hebben gespecialiseerd in littekentherapie zijn we ook gespecialiseerd zijn in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen en pijnklachten na een keizersnede of andere buikoperatie. 

We worden erg blij van alle kennis die we met de jaren hebben opgedaan. Dit is waar we verschil kunnen maken. Hiermee kunnen we je kansen om zwanger te worden optimaliseren. We kunnen een plan maken dat bij je past. Iedereen is anders en dus ook de oorzaak van je vruchtbaarheidsproblemen. 

Fysiotherapie - buik specialisatie

Mercier therapie

Bindweefsel therapie (voor je hele lichaam)

Litteken behandeling (o.a. na keizersnede)

“Ook jij kunt ruimte maken in je buik, zodat je een grotere kans hebt om zwanger te worden.”

Je maakt dat wat onmogelijk lijkt mogelijk.

Jouw lichaam wordt soepeler en er ontstaat ruimte voor een zwangerschap.

Je buik, baarmoeder, eileiders en eierstokken worden soepeler en krijgen meer ruimte om te bewegen. Daardoor kunnen ze doen waar ze eigenlijk goed in zijn, ze kunnen weer goed functioneren.

De pieken en de dalen in de achtbaan worden minder heftig.

Jammer genoeg kunnen we de achtbaan van emoties niet weg halen voor je, maar doordat je meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam zijn de pieken en dalen minder heftig en kun je ze beter dragen.

Je bent zelf actief bezig om jullie wens te verwezenlijken.

Wij vinden dat je jouw wens niet los te laten, want je mag er mee bezig zijn! Je leert er alleen op een positieve manier mee bezig te zijn, zodat het je kansen niet in de weg staat.

Ervaringen van cliënten die bij ons onder behandeling zijn geweest.

Ik kwam bij Richard vanwege onze onvervulde kinderwens. De behandelingen vond ik heel prettig. De eerste drie weken waren pittig, ik voelde me wat beurs na de behandeling, maar daarna begon ik echt te merken dat er meer ruimte ontstond in mijn lichaam! En nu het klaar is, mis ik het zelfs! 

Richard stelde mij goed op mijn gemak en als er wat tijd over was behandelde hij ook andere stressplekken in het lichaam. Hier heb ik heel veel baat bij gehad en ik voelde me opbloeien, kreeg weer vertrouwen in het lichaam.

Shamelie, 33 jaar

Zwanger van haar eerste kindje

We zijn met IUI in het ziekenhuis bezig en hadden inmiddels een aantal pogingen achter de rug. Een vriendin wees ons op jullie website, zij dacht dat het misschien wel iets voor ons kon zijn. De informatie op de website over de methode (dat alles in je lijf moet kunnen bewegen) en over de behandelingen klonken als een heel logisch verhaal en het leek ons een welkome aanvulling op het traject in het ziekenhuis.

De behandelingen door Debbie waren prettig. Voldoende uitleg over dat waar ze mee bezig is en bijzonder om te merken hoe alles in je lijf met elkaar verbonden is. De behandelingen waren niet pijnlijk, de verbeteringen waren voelbaar dus dat is prettig. De eerste behandeling ging het gesprek ook erg over de “psychologische kant” van het traject. Daar had ik minder behoefte aan (en daar heb ik andere hulp voor), maar dat voelde Debbie ook wel aan. Dat was de andere behandelingen daarna niet meer zo.

Ellen

Wil jij zwanger worden? Wil je meer vertrouwen in je eigen lichaam?

Door je buik soepeler te maken, meer ruimte te creeren rondom je baarmoeder, eileiders en eierstokken kun je jouw kans op een (goedlopende) zwangerschap te vergroten.

Je staat er niet alleen voor, wij kunnen je helpen.

De behandeling bestaat voornamelijk uit een diepe massage van je buik, rug en bekken (afhankelijk van wat jij nodig hebt). Dit betekent dat de behandeling niet volledig pijnvrij is, maar we zorgen er altijd voor dat we jouw grenzen niet voorbij gaan. Het is dan wel belangrijk dat we goed met elkaar blijven communiceren over hoe het voor jou voelt. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat de behandeling goed te dragen is. We vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt.

Als het, om wat voor reden dan ook, nodig zou zijn dan kunnen we ook altijd onze Mercier collega’s van over de gehele wereld om advies vragen zodat we jou de beste hulp kunnen bieden. Momenteel zijn we ook bezig met een opleiding waardoor we je ook kunnen helpen op het gebied van voeding, supplementen en kruiden. 

  

Vergoedingen bij aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Wij werken in onze fysiotherapie praktijk zonder contracten met de zorgverzekeraar.

Toch is het zo dat je een deel van jouw investering in jezelf (en je toekomst) terug krijgt van de zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je aanvullend verzekerd moet zijn voor fysiotherapie. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar. 

Er zijn ontzettend veel verschillende aanvullende verzekeringen en wij weten helaas niet welk bedrag je precies vergoed krijgt.

Wil je zeker weten of je, met je aanvullende verzekering, recht hebt op een vergoeding bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

AGB code Fertiliteitszone: 04019689

BIG registratie:
– Richard: 89911064504
– Debbie: 39914524104

Speciaal pakket met behandelingen fysiotherapie als zwanger worden niet lukt.

We hebben er voor gekozen om een pakket van 7 behandelingen aan te bieden. Dit doen we omdat de ervaring leert dat dat de beste resultaten oplevert.
Binnen het traject gaan we kijken welke behandeltechnieken het beste bij jou passen, zodat we jouw specifieke kansen op een positieve zwangerschapstest kunnen vergroten. Om te kijken of dit pakket bij jou past, mag je altijd een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Soepel (&) zwanger worden.

Een soepele buik om ruimte te bieden voor een zwangerschap.

Als je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel kunnen bewegen, kunnen ze goed functioneren. Het zorgt ervoor dat je hormonen in balans zijn, dat er ruimte is voor beweging en dus ruimte voor een zwangerschap. Met dit traject verbeter je jouw kansen om zwanger te worden.

Intake &
onderzoek

De intake en het onderzoek is er op gericht om zo duidelijk mogelijk jouw traject en lichaam in beeld te brengen. Hoe meer informatie jij ons kunt geven, hoe beter wij je kunnen helpen.

Tweede tot en met de zesde behandeling.

We gaan je baarmoeder, eierstokken, spieren, bindweefsel verklevingen en indien nodig littekenweefsel aanpakken. Je krijgt zoveel mogelijk informatie en we beantwoorden al je vragen.

Oefeningen om jouw vruchtbaarheid te vergroten

Je krijgt verschillende oefeningen mee die je zullen helpen om jouw vruchtbaarheid te vergroten. Deze oefeningen zijn erop gericht om je spieren en bindweefsel zo los mogelijk te maken.

Je krijgt een logboek om jouw cyclus te volgen

Bij de intake krijg je een logboek. Hierin vindt je veel tips, weetjes en adviezen. Ook staan er een aantal oefeningen in uitgeschreven, zodat je ze erbij kunt pakken als je met de oefeningen aan de slag gaat. 

Het is mogelijk om het traject te verkorten naar 2 of 3 weken. Dit betekent dat je dan 2 of 3 behandelingen per week hebt. Dit maakt de behandelingen wel een heel stuk intensiever.

Losse behandelingen zijn eventueel een mogelijkheid à 85 euro per uur.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het pakket geschikt?

Voor alle vrouwen die moeite hebben met zwanger worden. Je bent welkom als je nog geen jaar bezig bent, als je natuurlijk zwanger wilt worden (zonder ziekenhuis), maar ook als je al in een ziekenhuis traject zit (ovulatie inductie, IUI, IVF of ICSI).

Hoe groot is de kans dat ik zwanger word?

Als we eerlijk zijn dan kunnen we niet zeggen dat je gegarandeerd zwanger wordt na onze behandelingen. Maar recent wetenschappelijk onderzoek (uit 2017) laat zien dat 87% van de vrouwen die de behandelingen hebben ondergaan binnen een jaar zwanger was.

Hoe weet ik of de soepelheid in mijn buik wel of niet een zwangerschap in de weg staat?

Als je een van de volgende klachten of operaties hebt gehad, is de kans groot dat je buik (of rug) niet soepel genoeg is om zwanger te worden als je:

 • ooit een operatie in je buik hebt gehad (hieronder vallen ook kijkoperaties, keizersnedes en curretages).
 • menstruatiepijn (of ovulatiepijn) hebt. Zelfs lichte menstruatiepijn kan er op wijzen dat het niet soepel is.
 • een onregelmatige cyclus hebt
 • pijn hebt bij ontlasting of bij gemeenschap
 • regelmatig misselijk bent en niemand weet eigenlijk waarom
 • geen druk op je buik kunt verdragen.
 • regelmatig buikpijn hebt en er is geen oorzaak te vinden.
 • endometriose, PCOS, prikkelbaar darmsyndroom, regelmatige blaasontstekingen of andere klachten in je buik hebt (gehad)
 • (langdurig bestaande) rugklachten hebt, zowel onderrug als bovenrug.
 • bekkenklachten/bekkenpijn hebt
 • (veel) hardloopt, paard rijdt, bokst of een andere sport doet waarbij je veel springt of veel ‘klappen’ op moet vangen.
 • (langdurig bestaande) nekklachten hebt.
 • regelmatig pijn in je liezen hebt
 • moeite hebt met opstrekken/rechtop zitten
Waarom bieden jullie alleen een traject aan (van 1 intake en 6 behandelingen) en niet losse behandelingen?

Wij weten inmiddels dat 1 of 2 behandelingen niet de resultaten opleveren die wij willen bereiken. Ons doel is dat we je kansen optimaliseren zodat je zwanger wordt!
Dit bereiken we met minimaal 6 behandelingen (en 1 intake). Alleen als je verhaal héél complex is, hebben we soms een paar behandelingen meer nodig, maar dit kunnen we je meestal bij de intake vertellen en uitleggen.
Omdat wij graag resultaat zien met dat wat we doen, bieden we het ook aan in de vorm waarin wij daadwerkelijk positieve resultaten zien. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze behandelingen effectief zijn.

Wat als er iets gebeurt waardoor ik moet stoppen met het pakket?

Wij geloven in wat wij doen, we weten dat wij kunnen helpen. Mocht jij na de intake het gevoel hebben dat wij je toch niet kunnen helpen of je hebt geen klik met ons dan kun je zonder problemen bij ons stoppen. Je betaald dan alleen de intake (à 80 euro). 

Er is geen restitutie mogelijk als je gestart bent met de behandelingen.
Indien er een medische noodzaak is om te stoppen met de behandelingen kunnen we bespreken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn.

Als je tussentijds zwanger wordt, dan kan je de overige behandelingen ook gebruiken om je lichaam na de bevalling weer optimaal fit te krijgen. 

Bij welke aandoeningen/klachten werkt het?

Bij een zeer groot deel van alle aandoeningen en klachten kan onze therapie helpen, zoals PCOS, endometriose, herhaalde miskramen, littekenweefsel, verklevingen, onverklaarbaar onvruchtbaar, cystes, etc.

Heb jij een specifieke aandoening of klacht die we hier niet noemen, neem dan contact met ons op om te informeren of we je kunnen helpen. 

Wat doen jullie anders dan een osteopaat of fertiliteitsmassage?

Wij behandelen veel dieper in de buik. De baarmoeder en de eierstokken liggen diep in het bekken (achter je blaas) en met een oppervlakkige massage bereik je daarom niet de banden en spieren rondom de baarmoeder. Naar onze mening is dat minder effectief.
Daarnaast kijken wij naar je hele lichaam, het probleem kan zich ook buiten je bekken en buik bevinden, bijvoorbeeld in je rug of in je benen.
Ook willen we heel binnenkort gaan ondersteunen met supplementen en voedingsadviezen (hiervoor moeten we in 2020 eerst een opleiding volgen). 

Ik heb geen kinderwens (meer), maar wel menstruatiepijn (of andere klachten). Kunnen jullie mij daar mee helpen?

Ja, dat kunnen we.
Met het traject dat vrouwen doorlopen voor een kinderwens, vergroten we niet alleen de kans op een zwangerschap. We verminderen ook de menstruatiepijn en eventueel pijn die voortkomt uit een operatie.

Ik heb eigenlijk geen lichamelijke klachten. Kan ik dan toch een probleem hebben met de soepelheid van mijn buik die het zwanger worden in de weg staat?

Ja, jammer genoeg wel.
Je lichaam kan gewend zijn geraakt aan de stugheid van je buik, rug of bekken. Hierdoor merk je eigenlijk niet meer dat het vast zit. Tijdens een intake kunnen we vaststellen of je buik minder soepel is als dat wenselijk is (dit voel je zelf ook zeker tijdens het onderzoek als dat het geval is).
Als we dat vervolgens los gaan maken, is het waarschijnlijk zo dat je ineens wel gaat voelen dat je lichaam anders en ook beter aan gaat voelen. Geleidelijk aan merk je dat je lichaam soepeler aan gaat voelen. Pas dan komt het besef hoe vast het eigenlijk zat.

Ik kwam bij Debbie omdat ik erg last van mijn ongesteldheid had en het zwanger worden uit blijft.

Ik heb de behandelingen erg prettig ervaren. Ook zeer fijn om de verbeteringen (het losser worden van het bekken en buik gebied) zo snel te ervaren. En nu ik alweer ietsje verder ben ervaar ik ook de rustige ongesteldheid, eigenlijk zoals het zou moeten horen. Dat ik hier al tig jaren mee rond liep met die pijn! Ik ben zo blij dat ik deze behandelingen heb ondergaan en dat Debbie op mijn pad is gekomen!

Debbie werkt erg fijn, en is ook echt een fijne therapeut. Ze herkent dingen en alles is ook bespreekbaar. De drempel is dan ook makkelijk om te delen. Ze werkt ook zeer zorgvuldig en professioneel.

Jessica, 36 jaar

Ik ben bij Debbie en Richard uit gekomen omdat ik mijn menstruatie terug wilde krijgen en daardoor hopelijk zwanger kan worden. 
De behandelingen waren pijnlijk maar wel helpend! Ik had (afgezien van de reden van aanmelding) geen lichamelijke klachten, dus in het begin vond ik het lastig verschil te voelen maar gedurende de behandeling werd dat steeds duidelijker. Ook zeker dankzij de uitleg die ik daarbij kreeg. 

Vanaf het eerste contact voelde ik mij op m’n gemak. Daarnaast had ik zeker het idee dat jullie er veel verstand van hebben en dat vervolgens ook duidelijk aan mij konden uitleggen. Ook positief dat jullie nog met andere therapeuten hebben overlegd, dat gaf nog extra het gevoel dat jullie echt betrokken waren

Marije, 29 jaar

Wil jij je kans om zwanger te worden optimaliseren?

Laten we samen kijken wat het beste bij jou past.

Meld je aan voor het "Soepel (&) zwanger pakket" of vraag een gratis, vrijblijvend adviesgesprek aan. Laat je gegevens achter dan bellen of mailen we je terug!

9 + 4 =

Praktijkinformatie:

Openingstijden: 
maandag – 8.00-18.00
woensdag – 8.00- 13.00
vrijdag – 8.00 -19.30

Contact:
06 – 24 16 16 93
info@fertiliteitszone.nl

Zeggelaan 99
4844 SC Terheijden (bij Breda)

Voor elke behandeling reserveren wij tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zullen wij onze tijd in rekening brengen.