06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

Fertiliteitszone in Terheijden. Wie zijn Debbie en Richard?

Wie zijn wij?

Wij zijn Debbie van der Heijden en Richard Cost. Sinds 2011 zijn wij partners in ons privé leven en omdat wij het vanaf dat moment altijd heel fijn hebben gevonden om samen te werken, hebben we in 2018 besloten om samen deze praktijk op te zetten.

In 2014 ontstond ons verlangen naar een kindje, maar al vrij snel bleek dat het niet vanzelf zou gaan en dat de oorzaak van het probleem van 2 kanten kwam. Er was een probleem bij ons allebei, maar het bleef onverklaarbaar.

Tijdens ons traject liepen we tegen een aantal dingen aan.

1) Bijna iedereen om ons heen leek zomaar zwanger te worden zonder problemen.
2) Er maand in, maand uit die grote onzekerheid of het überhaupt wel ooit zou lukken. De hoop groeide met de maand mee, maar werd ook iedere maand weer heel hard onderuit geschopt.
3) Het was altijd lastig om al die ziekenhuis afspraken in te plannen, want dat betekende iedere keer vrij regelen van werk (en dat is als fysio nou eenmaal niet zo handig)
4) We wilden graag informatie over wat we zelf konden doen om onze kansen te vergroten, maar we konden het niet makkelijk vinden. 

We moesten wachten totdat het geluk aan onze kant stond.

In 2016 werd bij ons IUI geadviseerd in combinatie met hormoonbehandelingen. We kregen maar weinig extra informatie en de oorzaak van ons probleem was nog steeds onbekend. Artsen vertelden ons dat het een kwestie van geluk was en dat er niets was wat we zelf konden doen. Dat betekende dat we volledig afhankelijk waren van het ziekenhuis en dat we afhankelijk waren van één techniek. Dat vonden we enorm frustrerend, want wij zijn er van overtuigd dat het combineren van technieken altijd de beste resultaten geeft.

Hierdoor besloten we dat het tijd was om te gaan zoeken naar vruchtbaarheidsbehandelingen buiten het ziekenhuis. Debbie had het gevoel dat haar buik niet zo soepel was en dat dat een van de oorzaken was dat het maar niet lukte om zwanger te worden. Maar gek genoeg was daar bijna geen informatie over te vinden in Nederland en al helemaal niet binnen de fysiotherapie.

Mercier therapie

We hebben een jaar moeten zoeken voordat we een gespecialiseerde techniek tegen kwamen uit Amerika, de Mercier therapie. Die therapievorm gaf ons hoop! Het beschreef precies wat wij dachten; organen moeten kunnen bewegen.

Vanaf dat moment hebben wij alles op alles gezet om deze techniek in onze vingers te kunnen krijgen zodat wij de eerste fysiotherapeuten in Nederland konden worden die vruchtbaarheidsbehandelingen uit kunnen voeren. En met succes! Met trots kunnen wij nu zeggen dat we de eerste fysiotherapeuten in Nederland zijn die de Mercier therapie uit kunnen voeren.

Nu kunnen wij doen waar ons hart ligt: mensen helpen hun grote geluk te vinden.

Debbie & Richard.

Debbie van der Heijden en Richard Cost

Volg ons op Social media:

Opleidingen

HBO Fysiotherapie,
Breda (Debbie) & Rotterdam (Richard).
Opleiding tot algemeen fysiotherapeut.

Cursus “Mercier therapie”,
Kopenhagen (Denemarken)
Specialisatie in behandelingen om vruchtbaarheid te verbeteren.

Cursus “Mojzisova methode”,
Kopenhagen (Denemarken)
Specialisatie in behandelingen om vruchtbaarheid te verbeteren.

Cursus “Fasciale release van de buik- en orgaanfascia”,
IJsselstein.
Specialisatie in het behandelen van de buik en organen.

Cursus “Littekentherapie”,
IJsselstein.
Specialisatie in het behandelen van littekens.

“Mercier therapie gaf ons hoop. Het beschrijft wat wij al jaren denken:
organen moeten kunnen bewegen”.

Ik vind het jammer dat de behandelingen er weer op zitten. Ik vond het erg fijn om het met Debbie over onze kinderwens te hebben en de leuke en minder leuke dingen te delen. Hier heb ik ook veel aan gehad. Debbie is een kundige therapeut en kon goed uitleggen wat ze precies deed en hoe alles samenhangt met elkaar. Ik ben me nu ook meer bewust van bepaalde gebieden in mijn lichaam, waardoor ik deze nu ook beter kan ontspannen

Anoniem, 29 jaar

Nu zwanger van haar eerste kindje

“Je kinderwens kan je leven beheersen, er is niets op de dag waar je zo veel mee bezig bent als die ene wens. Het is een groot gemis.”

Wat wij belangrijk vinden tijdens een behandeling.

Je kinderwens kan je leven beheersen, er is niets op de dag waar je zo veel mee bezig bent als die ene wens. Het is een groot gemis. De omgeving snapt het vaak niet of ze weten niet goed hoe ze moeten reageren en zeggen daardoor soms precies de verkeerde dingen.

Wij proberen tijdens de behandelingen te zorgen voor rust en aandacht. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je alles kunt bespreken, zowel alle frustraties, verdriet en teleurstellingen, maar ook de mooie momenten die er meestal toch ook nog zijn. Als je daar geen behoefte aan hebt, is dat natuurlijk ook prima; niets moet.

Het aller belangrijkst is natuurlijk dat jouw buik, rug en bekken weer soepel worden zodat er ruimte is voor een kindje.

Ons doel is dat onze behandeling in alle opzichten zo goed mogelijk bij jou aansluit, zodat we de beste resultaten gaan behalen!

 

Wil jij samen met ons bekijken hoe jij jouw kansen op een positieve zwangerschapstest kunt vergroten?

Ontdek of er bij jou iets te verbeteren is!

Fertiliteitszone, de praktijk voor fysio- en vruchtbaarheidstherapie

Wij hebben onze praktijk opgericht omdat wij graag stellen willen helpen met vruchtbaarheidsproblemen. Wij zijn, zoals je misschien al wel gelezen hebt, ervaringsdeskundigen op dit gebied en weten dus hoe groot en hoe zwaar een kinderwens kan zijn.

Bij iedere zwangerschapsbericht, van cliënten die bij ons in de praktijk zijn geweest, krijgen wij kippenvel en stuiteren wij door de praktijk. Dat is waar we alles voor doen, dat is waar we blij van worden!

De praktijk bevindt zich in Terheijden, een dorpje net boven Breda. Onze praktijk is gevestigd in een gebouw met meerdere zorgprofessionals. We hebben een ruime wachtkamer en een fijne, grote ruimte om te behandelen. Het gebouw is redelijk eenvoudig te vinden, met als duidelijk herkenningspunt dat we tegenover kledingwinkel Jola zitten.

We zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg en er is genoeg gratis parkeerplek rondom het gebouw. Mocht het toch erg druk zijn met parkeren dan is er 100 meter verderop bij de Jumbo supermarkt ook voldoende parkeergelegenheid.
Ook de bus stopt aan de andere kant van de rotonde. Je hoeft dan niet meer dan 100 meter te lopen. 

Praktijkinformatie:

maandag – 8.00-18.00
dinsdag – 08.00-21.00
woensdag – 8.00-13.00
donderdag – 08.00-21.00
vrijdag – 8.00-18.00

06 – 24 16 16 93
info@fertiliteitszone.nl

Polderstraat 3
4844 BG Terheijden (bij Breda)

Behandelkamer fertiliteitszone
Wachtkamer fertiliteitszone
wachtkamer fertiliteitszone

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan persoonlijk advies?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder.