06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

Heb je PCOS en wil je zwanger worden?

Wat is PCOS?

Je krijgt de diagnose PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom)als je 2 van de volgende 3 symptomen hebt:
– weinig (minder vaak dan 2x per drie maanden) of geen menstruatie
– overmatige aanmaak van het mannelijk hormoon testosteron. Het kan zichtbaar zijn in het bloed of het kan zich uiten in:
– overmatige lichaamsbeharing en in het gezicht
– haarverlies op je hoofd
– acne
– Bij de eierstokken zijn er vele kleine eiblaasjes of follikels zichtbaar op de echo. Dit moeten er minimaal 10 zijn.

PCOS is een hormonale aandoening. De eierstokken maken normaal gesproken vrouwelijke hormonen aan (oestrogeen en progesteron), maar ook een beetje mannelijk hormoon (testosteron). Bij vrouwen met PCOS wordt er meer mannelijk hormoon gemaakt dan wenselijk waardoor het evenwicht tussen de vrouwelijke en mannelijke hormonen verstoord is. Hierdoor is zwanger worden dus moeilijker.
PCOS zwanger worden

Heb jij PCOS en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Heb je PCOS en wil je zwanger worden?

Natuurlijk zwanger worden met PCOS?

De Mercier therapie is er op gericht om te zorgen dat er meer beweeglijkheid ontstaat bij de baarmoeder, eileiders en eierstokken. Bij veel vrouwen met PCOS zijn er verklevingen aanwezig rondom de eierstokken wat zwanger worden moeilijker maakt. De oorzaak daarvan kan bij de ene vrouw heel anders zijn dan bij de andere vrouw en die kunnen we dus pas bepalen als we iets meer weten over je achtergrond.
Als je last hebt van verklevingen rondom je eierstokken (en baarmoeder), dan kunnen de eierstokken niet goed hun functie meer uitoefenen. Dit betekent dus ook dat ze niet goed de vrouwelijke en mannelijke hormonen in balans te houden.