06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

De kans op een zwangerschap vergroten bij IUI met fysiotherapie

Slagingskans bij iui vergroten?

Heb je al meerdere pogingen met IUI gehad? Ben je verdrietig omdat het nog steeds niet is gelukt en verlies je langzaam aan de hoop? Of sta je aan het begin van deze behandeling en wil je je slagingskans bij IUI vergroten? Op deze pagina lees je hoe wij jou kunnen helpen met de unieke Mercier therapie en fysiotherapie om jullie kansen te vergroten.

Wat is IUI (intra uteriene inseminatie)?

IUI wordt op 2 manieren toegepast. De eerste manier is zonder dat de vrouw hormonen gebruikt om een eisprong op te wekken, dus in een natuurlijke cyclus. De tweede manier is met het gebruik van hormonen om een eisprong op te wekken.
De man moet een potje met sperma inleveren bij het laboratorium waar de zaadcellen gewassen en gesorteerd zullen worden. Op die manier weet men zeker dat alleen de meest gezonde zaadcellen worden gebruikt.
Met ovulatietesten of echo’s wordt de groei van eicellen in de gaten gehouden. Rondom de eisprong van de vrouw zullen de gewassen zaadcellen via een rietje vaginaal ingebracht worden. Meestal wordt dan gevraagd om even een kwartiertje te blijven liggen, maar dat is niet overal zo.

Slagingskans bij IUI vergroten

Wil jij je slagingskans bij IUI vergroten? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Hoe kan Mercier therapie jouw slagingskans bij IUI vergroten?

De slagingskansen voor IUI zijn, over het algemeen, niet zo heel erg groot (ongeveer 10%).
De taken van je vrouwelijke voortplantingsorganen zijn onder andere het produceren van hormonen om een eisprong te krijgen, het laten groeien van een follikel met eicel, het laten ‘springen’ van de eicel en het transporteren van eicellen en eventueel een bevruchte eicel.

Met de Mercier therapie, in combinatie met fysiotherapie, maken we verklevingen, littekenweefsel en spierspanning die in je buik en rondom je bekken en rug zitten los zodat je baarmoeder, eileiders en eierstokken beter kunnen functioneren. De diepe massage zorgt voor een verbetering van de bloedtoevoer naar de organen zodat deze optimaal kunnen functioneren.
Als je verklevingen hebt door bijvoorbeeld een operatie of ingezakte houding is het voor je vrouwelijke organen moeilijker om deze taken uit te voeren en dus is het voor jou moeilijker om zwanger te worden.

Onze techniek kan heel goed uitgevoerd worden naast een IUI traject. Dit omdat zowel de IUI en onze unieke combinatie van Mercier en fysiotherapie je lichaam ondersteunt bij het zwanger worden. Je ondersteunt je lichaam op die manier daar waar het mogelijk is en je maximaliseert daarmee je kansen!
Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen met betrekking tot jouw zwangerschapswens? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kort samengevat:

Met diepe massages rondom buik, bekken en rug zorgen we ervoor dat je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel worden. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de organen verbeterd en dat de organen weer kunnen bewegen zoals het hoort. Met oefeningen en andere tips en adviezen die je van ons krijgt, kun je die soepelheid vervolgens in stand houden.

Als de organen beter gaan functioneren…
… is er een betere hormoonbalans doordat de eierstokken weer kunnen bewegen.
… is er een grotere kans op een succesvolle innesteling van een bevruchte eicel, omdat de baarmoeder ruimte heeft voor beweging.
… ontstaat er een betere ovulatie, door een combinatie van de eerste 2 punten.
… kan de eicel beter door de eileider getransporteerd worden en dus makkelijker de zaadcellen tegen komen, doordat de eileider beweeglijker is geworden en weer kan samentrekken.
… is er een kans dat de hormoonbehandeling beter aanslaat omdat de eierstokken beter functioneren.