06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

De kans op een zwangerschap vergroten bij IVF met fysiotherapie

Wat als IVF niet lukt?

Denk je ook wel eens “Wat als IVF niet lukt”? Weet je soms niet meer hoe je de laatste beetjes hoop bij elkaar kunt rapen? Wil je zelf meer invloed hebben op de kans op een zwangerschap bij een IVF behandeling? Op deze pagina lees je wat wij voor jullie kunnen betekenen met Mercier therapie in combinatie met fysiotherapie in jullie IVF traject.

Wat is IVF (in vitro fertilisatie)?

Een IVF traject start met hormoonstimulatie. De bedoeling is dat er meerdere eicellen tegelijkertijd gaan rijpen. Als de eicellen genoeg gerijpt zijn, worden ze met een holle naald uit de follikels gezogen (follikelpunctie). In het laboratorium worden de eicellen daarna samengebracht met het sperma in een glazen schaaltje. In een broedstoof (een warme kast) hopen we dat de eicellen bevrucht raken en uit zullen groeien tot embryo’s.
Als dat gebeurd is, dan kan er 2 tot 5 dagen na de follikelpunctie een embryotransfer plaatsvinden. Dit betekent dat er met een slangetje een embryo in de baarmoeder teruggeplaatst zal worden, meestal gaat het om 1 embryo, soms 2. Vanaf dat moment is het hopen dat het embryo gaat innestelen.
IVF geen zekerheid op een zwangerschap. Na 3 behandelingen met IVF is ongeveer 50% van de stellen zwanger.

Wat als IVF niet lukt

Wat als IVF niet lukt? Wil jij je kansen optimaliseren?

IVF lukt niet

Hoe kan Mercier therapie samen met fysiotherapie helpen bij IVF?

 

Met de Mercier therapie, in combinatie met fysiotherapie, maken we verklevingen, littekenweefsel en spierspanning die in je buik en rondom je bekken en rug zitten los zodat je baarmoeder, eileiders en eierstokken beter kunnen functioneren. De diepe massage zorgt voor een verbetering van de bloedtoevoer naar de organen zodat deze optimaal kunnen functioneren.
Als je verklevingen hebt door bijvoorbeeld een operatie of ingezakte houding is het voor je vrouwelijke organen moeilijker om deze taken uit te voeren en dus is het voor jou moeilijker om zwanger te worden.

De taken van deze organen zijn onder andere het produceren van hormonen om een eisprong te krijgen, het laten groeien van een follikel met eicel, het laten ‘springen’ van de eicel en het transporteren van eicellen en eventueel een bevruchte eicel. Bij IVF is het ‘springen’ en het transporteren van de eicellen niet aan de orde, maar het is wel belangrijk dat er zo veel mogelijk eicellen gaan groeien. Daarom kan het gunstig zijn om er van tevoren voor te zorgen dat de eileiders en de eierstokken optimaal functioneren zodat ze zo goed mogelijk de rijping van de eicellen kunnen ondersteunen.

Na de terugplaatsing is het belangrijk dat het embryo een optimale kans heeft om in te nestelen. Je baarmoeder is een spier en die moet samen kunnen trekken. Als je baarmoeder soepel is, dan kan het beter bewegen en wordt de kans op innesteling groter.

Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen met betrekking tot jouw zwangerschapswens? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kort samengevat:

Met diepe massages rondom buik, bekken en rug zorgen we ervoor dat je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel worden. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de organen verbeterd en dat de organen weer kunnen bewegen zoals het hoort. Met oefeningen en andere tips en adviezen die je van ons krijgt, kun je die soepelheid vervolgens in stand houden.

Als de organen beter gaan functioneren…
… is er een kans dat de hormoonbehandeling beter aanslaat en er makkelijker meerdere eicellen rijpen doordat de eierstokken weer kunnen bewegen en de rijping van eicellen daardoor beter kunnen ondersteunen.
… is er een grotere kans op een succesvolle innesteling van een embryo, omdat de baarmoeder ruimte heeft voor beweging.