06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

De kans op een zwangerschap vergroten bij ovulatie inductie met fysiotherapie

Zwanger worden met hormonen?

Zwanger worden met hormonen, wat houdt dat in? Sta je aan het begin van een traject met hormonen om zwanger te worden? Of zit je al langer in het traject? Gebuik je pillen (clomid) of injecties om je cyclus zo optimaal mogelijk te krijgen? Heb je veel last van bijwerkingen of valt het allemaal wel mee? Hoe dan ook, wil je zelf ook invloed uit kunnen oefenen op je kansen op een zwangerschap? Dan kun je hier lezen hoe wij je daarbij kunnen helpen met Mercier therapie in combinatie met fysiotherapie.

Wat is ovulatie inductie?

Bij ovulatie inductie gebruik je hormonen om je eisprong te stimuleren. Meestal wordt er gestart met clomid. Deze stimuleert de productie van verschillende hormonen die nodig zijn voor ovulatie. Het kan ook zijn dat ovulatie inductie bestaat uit hormonen die per injectie ingespoten worden. Welke hormonen je precies moet gaan gebruiken is per ziekenhuis verschillend.

Hierbij is het wel belangrijk dat er, middels een echo van de eierstokken, in de gaten te houden hoeveel eicellen er geproduceerd worden. Dit om te voorkomen dat er te veel eicellen bevrucht raken, maar vooral om te voorkomen dat er OHSS (ovarieel hyperstimulatie syndroom) ontstaat.

zwanger worden met hormonen

Gebruik jij hormonen om zwanger te worden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Hoe kan Mercier therapie en fysiotherapie helpen bij  ovulatie inductie?

De hormonen zullen ervoor zorgen dat er een ovulatie plaats vindt en dat is fijn, want dat betekent dat je een kans om zwanger te worden hebt!
De taken van je vrouwelijke voortplantingsorganen zijn onder andere; het produceren van hormonen om een eisprong te krijgen, het laten groeien van een follikel met eicel, het laten ‘springen’ van de eicel en het transporteren van eicellen en eventueel een bevruchte eicel. Daarnaast zorgt de diepe massage ook voor een verbetering van de bloedtoevoer naar de organen zodat deze optimaal kunnen functioneren.

Als je verklevingen hebt is het voor je geslachtsorganen moeilijker om deze taken uit te voeren en dus is het voor jou moeilijker om zwanger te worden.

Met de Mercier therapie in combinatie met fysiotherapie maken we verklevingen die in je buik, bekken en rug zitten los zodat je baarmoeder, eileiders en eierstokken beter kunnen functioneren. Dit kan heel goed uitgevoerd worden naast het gebruik van medicatie/hormonen! Dit omdat het allebei zorgt voor een ondersteuning van je ovulatie. Je ondersteunt je lichaam op die manier daar waar het mogelijk is en je maximaliseert daarmee je kansen!

Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen met betrekking tot jouw zwangerschapswens? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kort samengevat:

Bij ovulatie inductie gebruik je hormonen om zwanger te worden. Met onze unieke techniek met diepe massages rondom buik, bekken en rug zorgen we ervoor dat je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel worden. Dit zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de organen verbeterd en dat de organen weer kunnen bewegen zoals het hoort. Met oefeningen en andere tips en adviezen die je van ons krijgt, kun je die soepelheid vervolgens in stand houden.

Als de organen beter gaan functioneren…
… is er een betere hormoonbalans doordat de eierstokken weer kunnen bewegen.
… is er een grotere kans op een succesvolle innesteling van een bevruchte eicel, omdat de baarmoeder ruimte heeft voor beweging.
… ontstaat er een betere ovulatie, door een combinatie van de eerste 2 punten.
… kan de eicel beter door de eileider getransporteerd worden en dus makkelijker de zaadcellen tegen komen, doordat de eileider beweeglijker is geworden en weer kan samentrekken.
… is er een kans dat de hormoonbehandeling beter aanslaat omdat de eierstokken beter functioneren.