06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl

Lijkt de hele wereld zwanger, behalve jij?

9

Is de teleurstelling elke maand dat je niet zwanger bent weer enorm?

Bij elke menstruatie word je meerdere dagen met je neus op de feiten gedrukt dat het wéér niet gelukt is. Heb je genoeg gehad van die emotionele achtbaan en de pijn?

9

Heb je het gevoel dat de tijd begint te dringen?

Tikt jouw biologische klok door, omdat je er ook niet jonger op wordt? Of zit je misschien in een van de laatste stappen in het ziekenhuis?

9

Is genieten moeilijk om jullie leven volledig in het teken van jullie kinderwens staat?

Ben je lichamelijk en geestelijk moe en uitgeput door het ziekenhuis traject dat jullie doorlopen en alle spanningen en emoties die daarbij komen kijken?

Kinderwens Debbie en Richard

Als je lichaam soepel is, is er ruimte voor een kindje.

Een paar jaar geleden stond ons leven helemaal in het teken van onze wens om zwanger te worden. We durfden nauwelijks een vakantie te boeken, want wat als we net in die 2 weken de IUI zouden hebben? Elke maand opnieuw die teleurstelling in combinatie met het effect van de hormonen begonnen langzaam hun tol te eisen en maakte dat alles in ons leven moeizamer ging dan voorheen.

In het ziekenhuis zeiden ze dat er niets was wat we zelf konden doen om onze kansen om zwanger te worden groter te maken. Maar wij konden ons dat niet voorstellen…

We vonden het ontzettend frustrerend dat ons probleem niet zelf op konden lossen, want we werkten ten slotte in de zorg. Dus gingen wij op zoek naar de oplossing. Daardoor ontdekten we de Mercier therapie en dat bleek voor ons perfect. Het beschrijft namelijk exact waar wij al jaren in geloven:

Je lichaam en dus ook je baarmoeder, eileiders en eierstokken moeten de ruimte hebben om te kunnen bewegen zodat ze goed kunnen functioneren. Als ze soepel zijn en kunnen bewegen, kunnen ze pas doen waar ze eigenlijk goed in zijn: een kindje verwelkomen.

“Met de Mercier therapie kunnen we doen waar we in geloven en gelukkig van worden:
Vrouwen die moeite hebben met zwanger worden helpen om hun buik weer soepel te krijgen, zodat er ruimte ontstaat om een kindje te verwelkomen”

Tijd voor wat extra hulp en ondersteuning.

Mercier therapie gaf ons zoveel nieuwe inzichten en energie dat we besloten om ons hier volledig op te richten. Dit is waar wij voor willen gaan. Hier kunnen we mensen écht mee helpen, hiermee kunnen we verschil maken. Er is veel meer mogelijk dan alleen behandelingen in het ziekenhuis!

We besloten onze kennis over zwanger worden en soepel maken van de buik, baarmoeder, eileiders en eierstokken verder uit te breiden. Inmiddels hebben we meerdere cursussen gevolgd en kunnen we al die informatie samenvoegen om zo tot een plan te komen wat jou het beste kan helpen.

Iedereen is anders. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken waar het probleem zich in je lichaam bevindt, zodat we het probleem bij de bron aan kunnen pakken en jouw kansen om zwanger te worden kunnen optimaliseren.

Algemene fysiotherapie

Mercier therapie

Bindweefsel therapie

Litteken behandeling

Ook jij kunt ruimte maken in je buik, zodat je een grotere kans hebt om zwanger te worden.

Je maakt dat wat onmogelijk lijkt mogelijk.

Jouw lichaam wordt soepeler en er ontstaat ruimte voor een zwangerschap.

Je buik, baarmoeder, eileiders en eierstokken worden soepeler en krijgen meer ruimte om te bewegen. Daardoor kunnen ze doen waar ze eigenlijk goed in zijn, ze kunnen weer goed functioneren.

De pieken en de dalen in de achtbaan worden minder heftig.

Jammer genoeg kunnen we de achtbaan van emoties niet weg halen voor je, maar doordat je meer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam zijn de pieken en dalen minder heftig en kun je ze beter dragen.

Je bent zelf actief bezig om jullie wens te verwezenlijken.

Wij vinden dat je jouw wens niet los te laten, want je mag er mee bezig zijn! Je leert er alleen op een positieve manier mee bezig te zijn, zodat het je kansen niet in de weg staat.

Ervaringen van cliënten die bij ons onder behandeling zijn geweest.

Wij waren al een tijdje zoekende naar methodes om zelf een soort van invloed uit te oefenen op onze kinderwens, aangezien we al enige tijd bezig zijn en we niet alleen afhankelijk wilde zijn van het ziekenhuistraject. Na het eerste bericht werd er snel contact opgenomen en konden we een afspraak plannen. Tijdens het eerste gesprek kregen we al het een en ander aan informatie en werd ook duidelijk dat deze behandeling ook iets kon betekenen voor mijn menstruatiepijn, waar ik heel veel last van had. De behandelingen zelf waren vooral in het begin wat pijnlijk, maar naarmate er meer behandelingen hadden plaatsgevonden, werd dit steeds minder. Na elke behandeling voelde het in mijn onderbuik en rug gelijk al ontspannender en fijner aan. De laatste keer dat ik ongesteld werd, zat ik op het einde van de behandelingen en voelde dat ik al veel minder pijn had dan normaal. Ik ben me nu ook meer bewust van bepaalde gebieden in mijn lichaam, waardoor ik deze nu ook beter kan ontspannen. Ik raad mensen met een kinderwens, die zelf ook wat meer invloed willen uitoefenen, aan om deze behandeling eens te gaan proberen. Wij hebben er in ieder geval veel aan gehad en ook tegen menstruatiepijn helpt het goed. ik vond zelf het luisterend oor ook heel fijn, iets wat ik in het ziekenhuis vaak mis.

Anoniem, 29 jaar

Nu zwanger van haar 1e kindje.

Wil jij een soepelere buik, meer ruimte rondom je baarmoeder, eileiders en eierstokken en meer vertrouwen in je eigen lichaam?

Er zijn verschillende manieren om je kans op een (goedlopende) zwangerschap te vergroten.

Je staat er niet alleen voor, wij kunnen je helpen.

De behandeling bestaat voornamelijk uit een diepe massage van je buik, rug en bekken. Dit maakt dan ook dat de behandeling niet pijnvrij is, maar we zorgen er altijd voor dat we jouw grenzen niet voorbij gaan. Hierbij is het belangrijk dat we goed met elkaar blijven communiceren over hoe het voor jou voelt. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat de behandeling goed te verdragen is. We willen er ten alle tijden voor zorgen dat jij je op je gemak voelt.

Als het, om wat voor reden dan ook, nodig zou zijn dan kunnen we ook altijd onze Mercier collega’s van over de gehele wereld om advies vragen zodat we jou de beste zorg kunnen bieden. Verder werken wij ook samen met professionals die verstand hebben van voeding en leefstijl en dus kunnen we je ook daar mee verder helpen als dat nodig mocht zijn.

  

Vergoedingen bij aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Wij werken in onze fysiotherapie praktijk zonder contracten met de zorgverzekeraar.

Toch is het zo dat als je aanvullend verzekerd bent de kans groot is dat je een deel van jouw investering in jezelf (en je toekomst) terugkrijgt van de verzekeraar!

Er zijn ontzettend veel verschillende aanvullende verzekeringen en wij weten helaas niet welk bedrag je precies vergoed krijgt.

Wil je zeker weten of je, met je aanvullende verzekering, recht hebt op een vergoeding bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf.

 

AGB code Fertiliteitszone: 04019689

BIG registratie:
– Richard: 89911064504
– Debbie: 39914524104

Speciaal pakket met behandelingen fysiotherapie als zwanger worden niet lukt.

We hebben er voor gekozen om 1 pakket aan te bieden. Daarbij hebben we vooral gekeken naar wat de beste resultaten oplevert.
Binnen het traject gaan we kijken welke behandeltechnieken het beste bij jou passen, zodat we jouw specifieke kansen op een positieve zwangerschapstest kunnen vergroten. Om te kijken of dit pakket bij jou past, mag je altijd een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Soepel (&) zwanger worden.

Een soepele buik om ruimte te bieden voor een zwangerschap.

Als je baarmoeder, eileiders en eierstokken soepel kunnen bewegen, kunnen ze goed functioneren. Het zorgt ervoor dat je hormonen in balans zijn, dat er ruimte is voor beweging en dus ruimte voor een zwangerschap. Met dit traject verbeter je daarom je kansen om zwanger te worden.

Intake &
onderzoek

De intake en het onderzoek is er op gericht om zo duidelijk mogelijk jouw traject en lichaam in beeld te brengen. Hoe meer informatie jij ons kunt geven over je doorlopen traject, hoe beter wij je kunnen helpen.

Tweede tot en met de zesde behandeling.

We gaan je baarmoeder, eierstokken, spieren, bindweefsel, verklevingen en indien nodig littekenweefsel aanpakken. Je krijgt zoveel mogelijk informatie en beantwoorden je vragen.

Oefeningen om jouw vruchtbaarheid te vergroten

Je krijgt verschillende oefeningen mee die jou zullen helpen om jouw vruchtbaarheid te vergroten. Deze oefeningen zijn erop gericht om je spieren en bindweefsel zo los mogelijk te maken.

Je krijgt een logboek om jouw cyclus te volgen

Bij de intake krijg je een logboek. Hierin kun je je cyclus bij houden, er staan veel weetjes en veel informatie in. Als je wilt kunnen we dit logboek bespreken tijdens de behandelingen.

Het is mogelijk om het traject te verkorten naar 3 weken. Dit betekend dat je dan 2 behandelingen per week hebt en dat maakt de behandelingen wel een stuk intensiever.

Losse behandelingen zijn eventueel een mogelijkheid à 85 euro per uur.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het pakket geschikt?

Voor alle vrouwen die moeite hebben met zwanger worden. Je bent welkom als je nog geen jaar bezig bent, als je natuurlijk zwanger wilt worden, maar ook als je al in een ziekenhuis traject zit (ovulatie inductie, IUI, IVF of ICSI).

Hoe groot is de kans dat ik zwanger word?

Als we heel eerlijk zijn dan kunnen we niet beloven dat je gegarandeerd zwanger wordt na onze behandelingen. Maar recent wetenschappelijk onderzoek (uit 2017) laat zien dat 87% van de vrouwen die de behandelingen hebben ondergaan binnen een jaar zwanger was.

Hoe weet ik of de soepelheid in mijn buik wel of niet een zwangerschap in de weg staat?

Als je een van de volgende klachten of operaties hebt gehad, is de kans groot dat je buik (of rug) niet soepel genoeg is om zwanger te worden als je:

 • ooit een operatie in je buik hebt gehad (hieronder vallen ook kijkoperaties, keizersnedes en curretages).
 • menstruatiepijn (of ovulatiepijn) hebt. Zelfs lichte menstruatiepijn kan er op wijzen dat het niet soepel is.
 • een onregelmatige cyclus hebt
 • pijn hebt bij ontlasting of bij gemeenschap
 • regelmatig misselijk bent en niemand weet eigenlijk waarom
 • geen druk op je buik kunt verdragen.
 • regelmatig buikpijn hebt en er is geen oorzaak te vinden.
 • endometriose, PCOS, prikkelbaar darmsyndroom, regelmatige blaasontstekingen of andere klachten in je buik hebt (gehad)
 • (langdurig bestaande) rugklachten hebt, zowel onderrug als bovenrug.
 • bekkenklachten/bekkenpijn hebt
 • (veel) hardloopt, paard rijdt, bokst of een andere sport doet waarbij je veel springt of veel ‘klappen’ op moet vangen.
 • (langdurig bestaande) nekklachten hebt.
 • regelmatig pijn in je liezen hebt
 • moeite hebt met opstrekken.
Waarom bieden jullie alleen een traject aan (van 1 intake en 6 behandelingen) en niet een losse behandelingen?

Wij weten inmiddels dat 1 behandeling niet de resultaten oplevert die wij willen bereiken. Ons doel is dat we je kansen optimaliseren zodat je zwanger wordt!
Dit bereiken we met minimaal 6 behandelingen. Alleen als je verhaal héél complex is, hebben we soms een paar behandelingen meer nodig, maar dit kunnen we je meestal bij de intake vertellen en uitleggen.
Omdat wij graag resultaat zien met dat wat we doen, bieden we het ook aan in de vorm waarin wij daadwerkelijk positieve resultaten zien. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze behandelingen effectief zijn.

Wat als ik ziek word en daardoor moet stoppen met het pakket?

Wij geloven in wat wij doen, we weten dat wij kunnen helpen. Mocht jij na de intake het gevoel hebben dat wij je toch niet kunnen helpen of je hebt geen klik met ons dan geven wij een niet-goed-geld terug-garantie. Je kunt dan zonder problemen bij ons stoppen en krijg je je geld terug. (minus 65 euro administratiekosten).
Er is geen restitutie mogelijk als je gestart bent met de behandelingen.
Indien er een medische noodzaak is om te stoppen met de behandelingen kunnen we bespreken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn.
Als je tussentijds zwanger wordt, dan kan je de overige behandelingen gebruiken om je lichaam na de bevalling weer optimaal fit te krijgen. 

Bij welke aandoeningen/klachten werkt het?

Bij een zeer groot deel van alle aandoeningen en klachten kan onze therapie helpen, zoals PCOS, endometriose, herhaalde miskramen, littekenweefsel, verklevingen, onverklaarbaar onvruchtbaar, cystes, etc.

Wat doen jullie anders dan een osteopaat?

In vergelijking met een osteopaat (of fertiliteitsmassage) behandelen wij veel dieper in de buik. De baarmoeder en de eierstokken liggen diep in het bekken (achter je blaas) en met een oppervlakkige massage bereik je daarom niet de banden en spieren rondom de baarmoeder. Naar onze mening is dat minder effectief.
Daarnaast kijken wij naar je hele lichaam, het probleem kan zich ook buiten je bekken en buik bevinden, bijvoorbeeld in je rug of in je benen.

Ik heb geen kinderwens (meer), maar wel menstruatiepijn (of andere klachten). Kunnen jullie mij daar mee helpen?

Ja, dat kunnen we.
Met het traject dat vrouwen doorlopen voor een kinderwens, vergroten we niet alleen de kans op een zwangerschap. We verminderen ook de menstruatiepijn en eventueel pijn die voortkomt uit een operatie.

Ik heb eigenlijk geen lichamelijke klachten. Kan ik dan toch een probleem hebben met de soepelheid van mijn buik die het zwanger worden in de weg staat?

Ja, jammer genoeg wel.
Je lichaam kan gewend zijn geraakt aan de stugheid van je buik, rug of bekken. Hierdoor merk je eigenlijk niet meer dat het vast zit. Tijdens een intake kunnen we vaststellen of het minder soepel is als dat wenselijk is (dit voel je zelf dan ook tijdens het onderzoek). Als we dat vervolgens los gaan maken, is het waarschijnlijk zo dat je ineens wel gaat voelen dat je lichaam anders en ook beter aan gaat voelen. Geleidelijk aan merk je dat je lichaam soepeler aan gaat voelen. Pas dan komt het besef hoe vast het eigenlijk zat.

Wil jij je kans om zwanger te worden optimaliseren?

Laten we samen kijken wat het beste bij jou past.

Meld je aan voor het "Soepel (&) zwanger pakket" of vraag een gratis, vrijblijvend adviesgesprek aan. Laat je gegevens achter dan bellen of mailen we je terug!

11 + 3 =

Praktijkinformatie:

Openingstijden: 
maandag – 8.00-18.00
woensdag – 8.00- 13.00
vrijdag – 8.00 -19.30

Contact:
06 – 24 16 16 93
info@fertiliteitszone.nl

Zeggelaan 99
4844 SC Terheijden (bij Breda)

Voor elke behandeling reserveren wij tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zullen wij onze tijd in rekening brengen.