06 - 24 16 16 93 info@fertiliteitszone.nl
Home » Vruchtbaarheid » Waarom een blinde darm operatie invloed heeft op je vruchtbaarheid.

Waarom een blinde darm operatie invloed heeft op je vruchtbaarheid.

door | 11 feb, 2021 | Vruchtbaarheid

Heb je problemen met je vruchtbaarheid? En vraag je je af of die blinde darm ontsteking/operatie uit je verleden een reden zou kunnen zijn waarom het nog niet gelukt is om zwanger te worden? We proberen in dit blog kort en eenvoudig uit te leggen waarom het invloed kan hebben. Ook geven we tips over hoe je dat op kunt lossen.

 

vruchtbaarheid en blinde darm ontsteking

Heeft een blinde darm operatie invloed op je vruchtbaarheid?

Er zijn op internet 2 soorten wetenschappelijke artikelen te vinden met betrekking tot een blinde darm ontsteking/operatie en de vruchtbaarheid.

Het ene artikel zegt dat vrouwen na een dergelijke operatie vruchtbaarder zijn dan andere vrouwen. Terwijl het andere artikel juist het tegenovergestelde beweert.

Het verschil in die onderzoeken heeft alles te maken met littekenweefsel. Als er relatief veel littekenweefsel is, dan kan het zeker zo zijn dat je kansen om zwanger te worden kleiner zijn geworden. Dit komt doordat je eileiders dan afgesloten kunnen zijn en er verklevingen rondom je baarmoeder en eierstokken aanwezig kunnen zijn.

Dit geldt overigens ook voor andere operaties aan je buik of rug. In ons blog over verklevingen na een keizersnede kun je er nog meer over lezen. In dat blog bespreken we waardoor het komt als zwanger worden van een 2e kindje niet lukt, maar de theorie geldt ook als je operaties hebt gehad en je voor een eerste kindje gaat. Dus lees in dat blog vooral verder dan de eerste alinea.

Door het los masseren van de littekens en verklevingen zal er meer ruimte ontstaan rondom de baarmoeder en de eierstokken. Dat geeft betere kansen bij de innesteling en zorgt voor een betere hormonale balans.

Een vraag van ons aan jou…

We hopen dat je de informatie in dit blog je een stapje verder heeft kunnen helpen.

In dit blog hebben we er voor gekozen om eens een infographic te maken. Het voordeel hiervan is dat het overzichtelijk is en een minder lange lap tekst om te lezen (en dus minder eentonig). Het nadeel is dat het erg beknopte informatie is.

Wij twijfelen nu een beetje of dit handig is. Het ziet er wel leuk uit (vinden wij tenminste), maar is het ook goed leesbaar en een beetje te begrijpen als het beknopt is. Wij merken dat we graag uitgebreid en veel uitleggen, dus we weten niet goed of dit zo voldoende is.

Wil je ons laten weten wat jij van het infographic vindt? Dan weten we of we dit soort informatie vaker op deze manier kunnen uitleggen of dat we toch beter een langer geschreven stuk tekst kunnen maken. Je kunt het ons laten weten via onderstaand formulier of door een e-mail te sturen naar info@fertiliteitszone.nl. Je zou ons er enorm mee helpen.

Ontvang Tips in je mailbox

Over ons

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Vaak is het zo dat deze problemen ontstaan door verklevingen, littekenweefsel en/of bewegingsbeperkingen van gewrichten. Ook hormonale onbalans kan een grote rol spelen.
Wij maken gebruik van onder andere diepe massages om jouw problemen om te lossen.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

 1. Annet

  Handig zo’n infographic! Als een blog veel tekst bevat lees ik soms stukjes, maar sluit de pagina regelmatig zonder hette lezen. In een infographic staat in het kort en overzichtelijk de juiste informatie zonder heel veel tekst te moeten lezen.

  Reageer
  • Debbie van der Heijden

   Dank je wel voor je reactie 🙂 Top!

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin